in

Gevaarlijke hond zonder muilkorf bijt kind in hoofd, 100 hechtingen nodig

Het Openbaar Ministerie heeft een taakstraf van 160 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie weken geëist tegen een 55-jarige man en 52-jarige vrouw uit Delft.

De man en vrouw worden ervan verdacht dat zij hun bijtende hond los lieten lopen en opzettelijk niet hebben aangelijnd en geen muilkorf hebben omgedaan. Hierdoor heeft de hond een 8-jarige meisje kunnen bijten.

In juli 2020 werd een 8-jarig meisje in haar hals en achterhoofd gebeten door de hond van het echtpaar.

Door het incident moest het meisje twee uur worden geopereerd en waren er 100 hechtingen nodig om de bijtwonden te dichten.

Lees ook  Amsterdamse agenten leggen verkeer op drukke snelweg stil om overstekende jonge eendjes te redden

Volgens het OM zijn de eigenaren verantwoordelijk voor het bijtincident. Het echtpaar had al eerder een brief gekregen dat de hond gevaarlijk was en dus aangelijnd moest zijn en een muilkorf moest dragen. Volgens het OM zou met name de vrouw het niet eens zijn geweest met dat besluit.

Man heeft spijt
Toen zij in juli 2020 met de hond gingen spelen op een grasveld in een woonwijk lieten zij het dier dan ook volledig los rondlopen.

Lees ook  Tim stopt tong 110 keer tussen muizenval

Volgens de 55-jarige man zou het veldje leeg zijn geweest en dachten zij dat het loslaten van de hond wel kon. Voor de rechter vertelde de man van het echtpaar dat hij spijt heeft van wat er is gebeurd.

Het OM eiste dinsdag een taakstraf van 160 uur tegen beide verdachten. Ook eiste het OM een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie weken.

Daarnaast zou de hond moeten worden ingeslapen. De uitspraak van de rechtbank is over twee weken.

Man (26) zwaargewond bij steekpartij Apeldoorn, politie doet onderzoek

Heftig: Freek Vonk dwong vrouw tot seks: ‘Ik heb toch voor je gekookt?’