in

Gehoorschade voor boa’s na vuurwerkaanval door groep jongeren in Arnhem

Twee boa’s zijn maandag bij Winkelcentrum Rijkerswoerd in Arnhem-Zuid door een groep tieners bekogeld met zwaar vuurwerk.

De handhavers hebben gehoorschade opgelopen, meldt de politie. „Dit is een vorm van geweld tegen dienstverleners.

Het zou de ouders sieren als ze hun hufterzonen naar de politie brengen”, aldus een woedende burgemeester.

Kort voor het incident waren de beide boa’s van de gemeente Arnhem in de buurt en hoorden ze dat er vuurwerk afgestoken werd achter het winkelcentrum op de Caberet.

Het duo ging rond 20.15 uur ter plaatse. Daar troffen zij een groep jongeren ’van rond de 16 jaar oud’.

Lees ook  ‘Meer doden door besmette vleeswaren, vleesbedrijf rekte ook houdbaarheidsdata op’

Vervolgens gooide zeker een van hen vuurwerk naar de boa’s toe en nam het groepje de benen. „De jongeren waren in het donker gekleed.”

Veel Nederlanders steken deze week de grens met België over om vuurwerk in te slaan. Afsteken is in Nederland verboden, maar toch wordt er massaal ingekocht.

Burgemeester Ahmed Marcouch zegt tegen de Gelderlander dat de twee werden verrast door de knal en het vermoedelijk illegale vuurwerk naar hun rug werd gegooid.

Lees ook  Kamer stemt in met coronapas voor niet-essentiële winkels

„Ze zijn behoorlijk geschrokken. Dit doet ook wat met de familie van de handhavers, die dit met zich mee moeten dragen. Het zijn vaders en moeders die voor onze veiligheid zorgen”, laat hij aan de krant weten.

Getuigen
De politie zoekt getuigen van het incident of mensen die meer weten. Gehoorschade is doorgaans blijvend en niet te behandelen.

Mensen met illegaal vuurwerk kunnen dat zonder verdere vervolging of problemen inleveren bij een locatie aan de Snelliusweg in Arnhem, benadrukt Marcouch.

Man bevrijd uit ondergrondse container in Lelystad

Mama’s strenge briefje aan verwende zoon wordt nog steeds gedeeld op internet en je zal snappen waarom