in

Floris van V. sloeg Sandra Rozeman met honkbalknuppel en wurgde haar, wat dreef hem?

Wat dreef Floris van V. in de nacht van 14 op 15 september vorig jaar toen hij ‘de liefde van zijn leven’ Sandra Rozeman in blinde woede om het leven bracht? Vragen die pas in mei worden beantwoord, als de strafzaak tegen de Almeloër (43) inhoudelijk wordt behandeld. De regiezitting was vrijdagmiddag.

Een volgepakte zaal in de Almelose rechtbank vrijdagmiddag. V. is de afgelopen maanden onderzocht en bevraagd en de rapportages over hem zijn klaar. Psychologen en de psychiaters van het NIFP hebben een eerste voorzichtige conclusie getrokken dat V. ten tijde van de moord slechts in geringe mate niet toerekeningsvatbaar was. Met andere woorden, hij wist heel goed wat hij deed.

Nader toxicologisch onderzoek
Ook is het bloed van V. onderzocht. Daaruit is niets gebleken van het gebruik van wiet, amfetamine, meth of cocaïne. Er is geen THC aangetroffen, de actieve stof die voor het verdovende effect zorgt. Reden genoeg voor zijn raadsman Jeroen Ruarus om een nader toxicologisch onderzoek te vragen.

Flesjes niet in beslag genomen
„Mijn cliënt heeft aangegeven dat Sandra veel blowde in die tijd en dat hij een gebruiker was van wietolie, die door Sandra werd gefabriceerd en verstrekt. Voor hem is het dus van belang of er niet een andere stof in zijn bloed heeft gezeten, dat heeft geleid tot het incident. Gek genoeg zijn twee flesjes die op de woonkamertafel stonden, met een onbekende substantie, niet in beslag genomen door de recherche en dus ook niet onderzocht.”

Lees ook  Moeder (56) brak arm van dochter, sloeg haar met pollepel en trok dreadlocks uit hoofd: toch hoeft ze cel niet in

Rozeman werd op woensdag 15 september dood aangetroffen, in de kofferbak van een auto, op het parkeerterrein van ziekenhuis ZGT in Almelo. De auto was erheen gereden door haar partner, de 43-jarige Floris van V., die in het ziekenhuis zou hebben opgebiecht dat hij haar in de nacht van dinsdag op woensdag van het leven heeft beroofd. Een ruzie over coronavaccins lag daaraan ten grondslag, zo vermoedden bekenden van hen.

Relatie op de klippen
V. zelf zat er gisteren lange tijd onbewogen bij met de spiedende ogen van zijn ouders- maar ok van veel nabestaanden van Sandra Rozeman in zijn rug. Wat duidelijk is geworden is dat Sandra de relatie met hem wilde beëindigen. Er was een andere man in haar leven en daarmee wilde ze verder.

Bovendien geloofde Sandra in complottheorieën. Rozeman was ervan overtuigd dat gevaccineerden een ‘gevaarlijke straling’ verspreiden. Daarom vermeed ze contact met hen. Haar partner wilde juist weer in zijn band gaan spelen, artiesten die wél gevaccineerd waren.

Uren rondgereden met lijk in de kofferbak
V. heeft die mededeling dat zij hem wilde verlaten als een mokerslag ervaren. Hij zou Sandra om het leven hebben gebracht door klappen met een honkbalknuppel en door verwurging. Na de moord wikkelde hij haar in plastic en legde haar stoffelijk overschot in de auto, waarvan hij de bank naar voren had geklapt.

Lees ook  RIVM: 57.549 positieve tests

Hij reed daarna uren doelloos door Almelo, stopte om te tanken en reed daarna door naar het ziekenhuis ZGT, waar hij naar binnen liep en medewerkers vertelde dat hij zijn partner had omgebracht. Van V. probeerde ter plekke zichzelf van het leven te beroven.

Geen hersenscan
Alle rapporten over Van V. zijn klaar. De rechtbank wees een verzoek van Ruarus af om alsnog een getuige-deskundige een nader onderzoek te laten doen met onder meer een hersenscan. „Hier geldt het noodzakelijkheidscriterium, al doet dat niks af aan het feit dat iedereen wil weten hoe dit heeft kunnen gebeuren”, zei voorzitter Rikken.

Hevige emoties
Toen hij zich aan het einde van de zitting tot Van V. wendde met de vraag of hij nog iets wilde zeggen, brak Van V. in huilen uit. „Ik heb geen woorden om uit te drukken hoeveel spijt ik heb dat ik de liefde van mijn leven en jullie Sandra dit heb aangedaan. Ik heb dit niet gewild en zou willen dat ik het terug kon draaien. Het spijt me zo enorm. Ik hoop dat jullie de kracht vinden.”

De rechtszaak zal op 20 mei inhoudelijk worden behandeld.

BIZAR! Naakte kerel doet grote behoefte op de tuinmeubels van zijn buurman

Psychiaters bewijzen: Stellen die regelmatig ruziën zijn houden veel meer van elkaar!