in

Familie wil dochter redden uit relatie, oom doodgeschoten en vader gewond

De schietpartij in Huissen (Gelderland) waarbij een 48-jarige man uit Cuijk is overleden, is waarschijnlijk het gevolg van relatieproblemen. Een buurtbewoner zegt dat de schutter bij zijn vriendin was ingetrokken en vaak ruzie had. Haar vader wilde vrijdag ingrijpen en probeerde de schutter samen met een oom uit het huis te krijgen, maar dat liep flink uit de hand. De oom overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De vader raakte gewond.

Dat meldt Omroep Gelderland, die met meerdere buurtbewoners heeft gesproken. De vader van de vrouw liep een schampschot op aan zijn hoofd. De oom werd binnen zwaargewond gevonden.

Lees ook  Verkouden Gordon mag vlucht naar Dubai niet op: ‘De wereld is gek geworden!’

‘Veel ruzie’
Het lichaam van de oom werd in het appartement gevonden waar de schutter samenwoonde met een vrouw. Beiden waren eind twintig.

“Zij woonde hier en vorig jaar is haar vriend bij haar ingetrokken. De laatste tijd hadden ze heftige ruzies, we lagen er soms wakker van”, vertelt een bewoner van het appartementencomplex.

Volgens buurtbewoners wilde de vader zijn dochter helpen. “Het lijkt erop dat de vrouw gisteren is vertrokken en dat haar vader haar vriend uit het appartement wilde sturen. Dat is vermoedelijk helemaal uit de hand gelopen”, zegt een van de buurtbewoners. De oom werd zwaargewond gevonden in het appartement, de vader van het meisje had een hoofdwond en wist buiten de hulpdiensten te bellen.

Lees ook  Bijna niemand weet het. Denk jij te weten hoe de vijfde zoon heet?

Man overleed later
De schietpartij in Huissen was vrijdagavond. De oom overleed ’s nachts in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Na de geloste schoten verschanste de schutter zich op het dak van een appartementengebouw. Hij had enkele vuurwapens bij zich en dreigde zichzelf wat aan te doen. Buurtbewoners werden op veilige afstand gehouden, terwijl agenten het gebouw omsingelden.

De man kwam uiteindelijk zelf naar beneden, nadat de politie op hem had ingepraat. Hij is gearresteerd en zit vast.

Man zwaargewond na inslaan ruit van woning ex in Heesch

Foto’s van ‘rommelig huis’ blijken meesterzet op Funda: “Nooit verwacht”