in

Familie bouwt mobiel bed voor 16-jarige hond zodat ze het strand kan bezoeken

Oude honden zijn vaak veel trager omdat hun lichaam niet zo goed meer mee kan, dus hebben ze vaak wat extra zorg en liefde nodig.

Het is altijd erg inspirerend om te zien wat mensen doen voor hun huisdieren wanneer ze wat ouder worden.

We hebben bijvoorbeeld al gezien hoe mensen speciale karretjes bouwen voor honden die niet meer goed “te poot” zijn zodat deze honden toch nog een comfortabel leven kunnen hebben op hun oude dag.

Momenteel gaat een filmpje het internet rond waarin een familie een geniaal trucje heeft bedacht voor hun oude hond. Nu kan hij in elk geval iets comfortabeler (en in stijl) bewegen.

Tom Antonino is de trotse eigenaar van een Chesapeake Bay Retriever, Cocoa. Ooit was Cocoa een energieke, jonge hond, maar ook zij werd ouder.

Toen ze 16 was, ouder dan de gemiddelde levensverwachting van dit ras, had ze moeite bij het lopen.

Lees ook  Yolanthe plaatst naaktfoto sámen met haar zus

Cocoa kon gewoon thuis gebleven hebben op haar oude leeftijd. Maar haar baasjes wilden dat ze de wereld kon zien, ook met haar handicap. Dus bedachten ze een geniaal idee: een mobiel bed!

Het was Tom die het mobiele bed in elkaar knutselde met een beetje creatieve vaardigheden. Zo kan het gezin hun trouwe, oude hond overal meenemen terwijl ze kan rusten in haar mobiel bed.

“We hadden een koord en een bed, en we brachten haar overal naar toe op deze manier,” vertelde Tom aan WTKR.

Het prachtige idee verspreide zich daarna al snel over het hele internet. Een vrouw die in februari was gaan wandelen rond het strand van Virginia, zag Cocoa en was helemaal ontroerd. “Hij genoot van de oceaangeur,” zegt ze.

“Ik moest stoppen en drukte mijn liefde uit voor deze buitengewone zorgen van deze familie voor hun hond. Medeleven, aardigheid, liefde” schreef Carrie op Facebook. “Ik heb meer mensen als hen nodig in mijn leven.”

Lees ook  Bewezen: er is een grote kans dat je kat je wil vermoorden

Ze deelde een foto op Facebook en die foto ging het hele internet rond, en werd maar liefst 55.000 keer gedeeld.

Tom heeft zelf geen Facebook, maar was verrast toen het bericht viraal ging. Hij begrijpt waarom het zo’n impact heeft gemaakt.

“Het raakte een gevoelige snaar bij vele mensen. De band die we hebben met onze honden en huisdieren, is gewoon zeer sterk,” vertelde Tom aan WTKR.

Helaas is Cocoa intussen overleden. Maar het is duidelijk dat dankzij haar baasjes, ze het meeste kon halen uit haar leven, tot het eind. En ze kon nog al haar favoriete plekjes bezoeken.

Deel dit verhaal zeker als een geheugensteuntje voor de band tussen oude honden en hun baasjes.

Veel kritiek op ontblote foto van Miljuschka Witzenhausen die ze onlangs plaatste op haar Instagram!

Vrouw snapt rotonde niet en rijdt met auto dwars over rotonde