in

Edwin (56) mis bruikte vriendinnetje van zijn dochter: ‘Vreselijk als jij met mijn lichaam wilde spelen’

Zij was een meisje van nog geen 10 jaar, hij een man van in achterin de veertig. Achteraf vindt Zutphenaar Edwin S. (56) het ‘onvoorstelbaar’ dat hij zich aangetrokken voelde tot het vriendinnetje van zijn dochter en zich inbeeldde dat hij een relatie met haar had.

Voor de rechtbank in Zutphen hoorde hij vandaag vijftien maanden cel eisen, waarvan negen voorwaardelijk wegens ontucht.

De feiten speelden tussen 2009 en 2014, pas jaren later vertelde het nu 17-jarige slachtoffer wat er gebeurd was in de tijd dat ze regelmatig over de vloer kwam bij S. Ze was een vriendinnetje van zijn dochter, de gezinnen trokken veel met elkaar op.

De Zutphenaar ontwikkelde gevoelens voor het meisje, gaf hij toe tegenover de rechtbank. ,,Zij gaf me de aandacht die ik miste.

Het leidde tot aanrakingen die niet konden, al waren ze maar heel kortstondig. Ik vind het verschrikkelijk dat ik haar dat heb aangedaan.”

Lees ook  Ernstig getraumatiseerde pakketbezorger verliest baan en studie na overval

Na*kstrand
S. betastte haar tijdens ‘doktersspelletjes’ als ze bij hem logeerde, op momenten dat zijn eigen dochter allang op bed lag.

Ook op het na*ktstrand op Bussloo (,,Daar kwamen we vaak, haar ouders vonden dat prima’’) ging hij over de schreef bij spelletjes in het water.

Naar eigen zeggen was hij op zoek naar aandacht en genegenheid, mede vanwege zijn slechte huwelijk, en vond hij die bij het jonge meisje. S*ks heeft hij nooit met haar gehad, aldus S.. Een pedoseksueel noemt hij zichzelf niet.

Bang vogeltje
Pas jaren later, nadat het meisje gedragsproblemen kreeg, vertelde ze thuis wat er gebeurd was en stapten zij en haar ouders naar de politie.

,,Ze veranderde van een vrolijk meisje in een bang vogeltje”, zei haar vader tegen de rechtbank.

Zelf zei het slachtoffer tijdens de rechtszaak tegen S: ,,Je was een vaderfiguur voor me. Ik vond het vreselijk als jij weer met mijn lichaam wilde spelen, maar hoe kon ik beseffen dat het niet normaal was?”

Lees ook  Motoragent mishandeld door minderjarige scooterrijder

Naar eigen zeggen ondervindt ze tot op de dag van vandaag de gevolgen van zijn handelen.

,,De herinneringen in mijn hoofd stoppen nooit. Als ik aan jou denk, voel ik je handen weer over mijn naakte kleine lichaam gaan.’’

Werk aan de winkel
S. is niet eerder veroordeeld, maar er zijn twee andere mis bruikzaken onderzocht, die beide zijn geseponeerd.

Zelf zei de verdachte dat de behandeling hem heeft laten inzien dat hij zich niet meer moet inlaten met jonge meisjes, maar dat overtuigde de officier van justitie nog niet.

,,Er is nog werk aan de winkel, anders redt hij het niet op eigen houtje.” Hij eiste vijftien maanden cel waarvan negen voorwaardelijk. In de proeftijd moet de behandeling worden voortgezet zo lang de instanties dat nodig achten.

Uitspraak 30 september.

‘Monsterlijke XXL-pitbull’ jaagt buurt én Viktor doodsangst aan, Frank Visser grijpt hard in

15-jarige jongen stopt USB-kabel in jongeheer’ om te meten hoe lang die is’