in

Duo uit Deventer vast voor slachten schapen, vriezers vol vlees

De politie heeft dinsdag een 35-jarige vrouw en een 43-jarige man uit Deventer opgepakt op verdenking van het „op eigen houtje” slachten van meer dan twintig schapen. Het duo liet de overblijfselen van de dieren achter in de weilanden en nam het vlees mee naar huis, meldt de politie woensdag.

In hun woning werd een groot aantal vriezers aangetroffen met daarin „grote hoeveelheden vlees.” Volgens de politie wilde het duo het vlees van de dieren gebruiken voor eigen consumptie.

Lees ook  Chantal Janzen uit de kleren op Instagram voor magazine

Tussen 2020 en nu kwamen bij de politie meer dan vijftien meldingen binnen over schapen die in weilanden in Gelderland en Overijssel werden geslacht. In sommige gevallen ging het ook om geslachte kippen.

’Groot risico voor de volksgezondheid’
Na de slachting van zes schapen in een weiland in het Gelderse Wilp is DNA-onderzoek uitgevoerd. Dit leidde tot de aanhouding van de vrouw en de man. Gezien de vrijwel identieke werkwijze vermoedt de politie dat de twee naast de slachting in Wilp ook betrokken zijn bij de andere incidenten.

Lees ook  Rechter: een man uitschelden voor 'kale' is seksuele intimidatie

„Met het op eigen houtje slachten van schapen is een groot risico voor de volksgezondheid genomen. Daarnaast werden de dieren zonder toestemming van de eigenaar en mogelijk zonder verdoving geslacht en uiteindelijk weggenomen. Daarmee is ook veel dierenleed veroorzaakt.”

Man (57) die allereerste getransplanteerd varkenshart kreeg, is twee maanden later overleden

Man met bijtende vloeistof in gezicht gespoten