in

Droombaan: Walibi zoekt achtbaantester met stalen zenuwen

Heb jij stalen zenuwen, een sterke maag en een behoorlijke longinhoud? Dan zoekt Walibi Holland jou. Het pretpark is namelijk op zoek naar een achtbaantester.

Walibi heeft een vacature online gezet die eigenlijk te mooi klinkt om waar te zijn. Een fulltime contract met marktconform salaris, gratis toegang tot Walibi, korting op abonnementen voor je familie en een niet al te sterk ontbijt.

En dat alles om maar één ding te doen: de hele dag in achtbanen zitten en de longen uit je lijf te schreeuwen. Gelukkig doet het pretpark keelsnoepjes cadeau, om de schorre stem tegen te gaan.1 april

Lees ook  Aldi komt met zeer luxe en betaalbare sofa’s voor je huisdier

Klinkt niet slecht, toch? Een blik op de kalender leert ons echter dat het bijna 1 april is. Ook het nummer dat bij de vacature staat, is niet (meer) bereikbaar. Verdachte omstandigheden, dus.

Hoewel Walibi in een reactie niet per se ontkent dat het om een 1-aprilgrap gaat, noemt het pretprak de timing wel opmerkelijk.

“We zouden 2 april opengaan, maar door de verlengde maatregelen blijft het park nu dicht. De achtbanen staan stil en we hebben iemand nodig die het park voorziet van gegil.”

Lees ook  Beelden: Zware explosie tijdens podcast met John van den Heuvel

Veel sollicitanten
De inmiddels ruim 600 sollicitanten krijgen overigens niet allemaal persoonlijk bericht, maar de beste kandidaat krijgt wel reactie. “Dat zijn heel veel sollicitanten en we nemen deze vacature dan ook heel serieus.”

Het pretpark in Biddinghuizen zegt verder klaar te zijn om gasten te ontvangen, zodra de coronaregels dat weer toelaten. “Dan zullen we natuurlijk de geldende maatregelen handhaven in het park.”

En die achtbaantester? Die is na de heropening niet meer nodig. “Wat dat betreft is de vacature heel duidelijk”, aldus Walibi.