in

Dronken moeder brengt kind midden in nacht naar school

Zuipschuit van de snelweg gevist

Belgische agenten hebben midden in de nacht een rondrijdende moeder van de Brusselse Buitenring gehaald. Ze viel op, omdat ze met haar wagen over de drie rijstroken van de snelweg slingerde. De dame bleek inderdaad helemaal de weg kwijt, want ze was stomdronken.

Ondanks dat het vier uur ’s nachts was, vertelde de zuiplap dat ze haar kind naar school bracht. De agenten zagen tot hun grote schrik ook daadwerkelijk een kleuter op de achterbank zitten. Uit een controle bleek dat de bestuurder 2,41 promille alcohol in haar bloed had, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Lees ook  Rien sterft in een plas bloed nadat hij vijf keer tevergeefs naar 112 belde

Rechtszaak
Dit bizarre incident vond al op 23 oktober vorig jaar plaats, maar kwam deze week pas aan het licht omdat haar rechtszaak werd behandeld. “Ze was die avond naar een verjaardagsfeestje geweest van een vriendin, maar ze had niets gegeten en de alcohol op een lege maag kwam hard aan”, zo klonk de verdediging.

Lees ook  Al vier levertransplantaties bij kinderen in Nederland, mysterieuze hepatitis “topje van de ijsberg”

De rechter wees erop dat dit al de zesde keer was dat de vrouw voor een politierechter stond en al de tweede keer omdat met teveel alcohol in het bloed achter het stuur stapte. De draaideuralcoholist kreeg een boete van 1.600 euro, een rijverbod van drie maanden en een alcoholslot van achttien maanden. Daarnaast gaan meerdere instanties het gezin in de gaten houden.

Ernstige verwaarlozing: Tielse moeder zou dochter vanaf haar 7e jarenlang hebben mishandelt

Blondine verwijdert 6 ribben voor een droombody