in

Dronken automobilist gaat door het lint: slaat agent en probeert ramen uit politieauto te schoppen

OOSTERHOUT – Een 37-jarige man uit Hooge Zwaluwe is dinsdagavond op het politiebureau in Oosterhout volledig door het lint gegaan. De dronken automobilist weigerde op het politiebureau een ademanalyse en sloeg even later een agent. Tijdens het vervoer naar het cellencomplex in Breda kwam de man niet tot bedaren en probeerde hij de ramen uit de politieauto te trappen.

De politie ging dinsdagavond naar een woning in Made, omdat er een conflict zou hebben plaatsgevonden. Toen agenten ter plaatse kwamen reed de man net weg bij de woning. Omdat de politie vermoedde dat deze bestuurder met het conflict te maken had, gaf de politie een stopteken. De man stapte uit en werkte mee met het onderzoek van de politie. Omdat agenten „een sterke alcohollucht” roken moest de man een blaastest ondergaan. Daarop werd de man meegenomen naar het bureau voor het rijden onder invloed.

Lees ook  Geld tellende Rachel Hazes wil nooit meer op televisie

Eenmaal aangekomen op het bureau sloeg de stemming om, aldus de politie. De verdachte weigerde medewerking te verlenen aan de ademanalyse en begon de agenten uit te schelden.

Klap
Hij werd uiteindelijk met een proces-verbaal voor het vermoedelijk rijden onder invloed, het weigeren van de ademanalyse en het rijden met een ingevorderd rijbewijs naar huis gestuurd. Toen de man zijn spullen pakte, gaf hij een agent nog een vuistslag op zijn bovenarm. Daarop werd hij aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Breda. De rit naar het cellencomplex verliep alles behalve rustig. De dronken man probeerde de ramen van de politieauto kapot te trappen. Door de man de hele rit in bedwang te houden kon dit worden voorkomen.

Lees ook  Monique Westenberg ook met spoed opgenomen: ‘Dit is er aan de hand’

De agent die is geslagen heeft aangifte gedaan. De 37-jarige verdachte zit vast.

Youness O. door politie in Laren onder schot gehouden: “Niet schieten”

Hoogzwangere vrouw (20) neergestoken door vriend in België, baby sterft