in

Dronken automobilist crasht in tuin Apeldoorn en gaat er naakt ervandoor

Bewoners van het Vogelkwartier in Apeldoorn schrokken zich zaterdagavond laat rot: een auto reed daar met hoge snelheid door de wijk. Dat kon natuurlijk niet goed gaan, moesten bewoners van een hoekwoning al snel ondervinden.

Een buurtbewoonster was rond 22.45 uur net thuis toen ze werd opgeschrikt door een rode auto die voorbij scheurde op de Reigersweg

. De geschrokken vrouw keek waar het voertuig naartoe racete en zag vervolgens hoe de dollemansrit eindigde in een tuin op de hoek van de Reigersweg en Duivenlaan.

Door de coniferen
Het incident zorgde vanzelfsprekend voor veel rumoer in de wijk en veel omwonenden kwamen naar buiten om te kijken wat er gebeurd was.

Lees ook  Overvaller supermarkt grist collectebus KWF weg

De automobilist wist zelf uit de bolide te komen en kwam door de coniferenhaag naar de buurtbewoners toe. Volgens ooggetuigen leek de man zonder kleding in shock en rook hij naar alcohol.

Iemand belde daarop de politie, maar daar was de bestuurder duidelijk niet van gediend: hij zette het meteen op een lopen.

Omstanders probeerden de man nog tegen te houden, maar hij wist toch te ontkomen.

Ondertussen werden de bewoners van het huis wakkergemaakt, want die hadden helemaal niets meegekregen van de gecrashte auto in hun tuin.

Lees ook  Nederland heeft op een na duurste benzine ter wereld

Niet ver gekomen
Uiteindelijk wist de bestuurder niet ver te komen. Een agent spotte hem in de buurt, waarna hij werd ingerekend.

Op het bureau werd duidelijk waarom hij niet wilde dat de politie kwam: de automobilist bleek met een slok op achter het stuur te zijn gekropen.

De dronkenlap wordt verdacht van rijden onder invloed en heeft zijn roes in de cel uitgeslapen.

Zijn flink beschadigde auto is inmiddels weggesleept. Ook de tuin bleef niet ongeschonden: de bewoners zullen hoogstwaarschijnlijk een nieuwe heg moeten planten op de plek van de tijdelijke parkeerplek.

Bloedprop opgenomen als bijwerking in bijsluiter Janssen-vaccin

Twee doden gevonden in woning Nijmegen