in

Drama in Deventer: persoon springt op klaarlichte dag van 54 meter hoog kantoorpand naast station

Deventer is vanmorgen opgeschrikt door een zelfdoding. Iets voor 10.00 uur is een persoon van het dakterras gesprongen van de Leeuwenbrug, het 54 meter hoge gebouw naast het centraal station dat bekend staat als ‘de kassa’.

Het gebouw staat naast het treinstation van Deventer aan de rand van het historische centrum.

Daardoor zijn veel mensen rond dat tijdstip op de één of andere manier getuige geweest van de dramatische gebeurtenis.

Sommigen hebben het zien gebeuren, sommigen hoorden een klap, waarna zij zijn gaan kijken of er nog eerste hulp moest worden verleend aan het slachtoffer.

Lees ook  Heftig ongeval op A50: man ondergaat amputatie voordat hij uit auto gehaald kan worden

Wit laken
Kort na de sprong arriveerden hulpdiensten, die een wit laken over het lichaam drapeerden en inmiddels hun voertuigen zo hebben gepositioneerd dat er geen zicht meer is op de gesprongen persoon.

Voor getuigen van de fatale afloop is slachtofferhulp ingeschakeld. Kantoorpand de Leeuwenbrug is gebouwd in 1992 en heeft dertien bouwlagen en elf verdiepingen.

Lees ook  Utrechtse studenten mogelijk gedrogeerd op skitrip in Frankrijk

Er zitten meerdere kleine bedrijven en flexwerkers in, waardoor het relatief eenvoudig is om er naar binnen te gaan en toegang te verkrijgen tot één van de verdiepingen en het dakterras.

Slachtofferhulp
Roy Heerkens, woordvoerder van Slachtofferhulp Nederland, meldt dat zijn organisatie is ingeschakeld, omdat een aantal mensen getuige is geweest van de dramatische gebeurtenis.

,,Wij zorgen voor opvang. Meer details kunnen wij momenteel niet geven.’’ De politie doet vanwege de privacy verder ook geen mededelingen over de zaak.

Jo-Anna (42) date alleen maar met jonge mannen: ‘En ze moeten fiks geschapen zijn’

Fietser doodgereden door vrachtwagen