in

’Doorbraak’ in verdwijningszaak Maddie McCann: onderzoekers vinden ’schokkend’ bewijs

Er is nieuw bewijs gevonden in de verdwijningszaak rond Madeleine McCann, het Britse meisje dat in 2007 op 3-jarige leeftijd spoorloos verdween. Dat melden Britse en Duitse media.

Onderzoekers werkzaam voor de Duitse tv-zender Sat.1 zeggen dat zij ’schokkend’ bewijsmateriaal hebben gevonden tegen de Duitse hoofdverdachte Christian Brueckner. Het team heeft het bewijs overhandigd aan de rechercheurs die de betrokkenheid van Brueckner onderzoeken in de beruchte zaak.

Lees ook  Man zwaargewond in ziekenhuis na ernstige mishandeling in centrum Zwolle

Nieuw bewijs
Duitse aanklagers beweren bewijs te hebben dat Madeleine dood is en noemen de veroordeelde pedofiel Brueckner als hun enige verdachte. In 2020 kwam naar buiten dat hij een nieuwe verdachte is in de verdwijningszaak, maar tot nu toe is hij nog steeds niet beschuldigd van enig strafbaar feit. Ook ontkent hij elke betrokkenheid.

De onderzoekers zeggen bewijs te hebben dat hij in de buurt van Praia da Luz was toen Madeleine verdween. Zij hebben de afgelopen maanden materiaal uit Duitsland, Portugal en Engeland onderzocht, zegt hoofdredacteur Juliane Ebling van Sat.1. „In zijn omgeving kunnen Duitse vrouwen en mannen verschillende details rond de misdaad beschrijven’’, aldus Ebling.

Lees ook  Kirsty raakt elke keer verlamd wanneer ze een aantrekkelijk persoon ziet

Sat.1 bevestigt dat de show op de Duitse tv zal worden uitgezonden, maar ’een exacte uitzenddatum is nog niet bekend’.

Nóg een aangifte van ‘zedenfeit’ tegen Ali B, tweede zaak ‘staat los van The Voice’

Man 29 in Amsterdam overleden na steekincident, drie minderjarigen aangehouden