in

Dolgedraaide buur die wijk terroriseerde valt agent met mes aan en wordt doodgeschoten

In de Tunnelstraat in Leopoldsburg kwamen speciale eenheden van de politie maandagmiddag ter plaatse voor een interventie.

Volgens buren en omstaanders ging het om een banale burenruzie die volledig uit de hand was gelopen.

Een oudere man viel vervolgens een agent aan en werd later zelf neergeschoten. Hij overleed aan zijn verwondingen.

Volgens buren zorgde de man in kwestie wel vaker voor problemen. “Het was altijd iets met hem. Hij leed ook aan psychische problemen.”

Bedreigingen met koevoet
Dit keer liep het echter volledig uit de hand. Bronnen bevestigden dat één van de heren een agent aanviel met een messteek in de halsstreek.

Eerst zou hij agenten hebben bedreigd met een koevoet en daarna verschanste hij zich in zijn woning met de rolluiken naar beneden.

Lees ook  Beelden: Sarah van Soelen helemaal knettergek van de coke

Op een onverwacht moment stormde hij naar buiten en verwondde hij een agent in het aangezicht. Daarop kwam het tot een interventie van speciale eenheidstroepen.

De agent in kwestie zou lid zijn van de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo. Die waren ter versterking naar de plaats delict gereden.

De gewonde agent werd volgens de berichtgeving ter plaatse naar het ziekenhuis gebracht voor een operatie. Zijn toestand is onduidelijk.

Massale politie-opkomst
Volgens getuigen ging het om een massale opkomst van politiewagens en agenten in uniform. Ook de hulpdiensten kwamen ter plaatse met onder meer een ambulance.

“Ik zag dat ze ter hoogte van een woning verzamelden”, aldus een buurtbewoner. “Het was duidelijk dat het om ernstige feiten ging.”

Lees ook  Wauw: Bridget Maasland compleet ongekleed op de bank gespot!

Vervolgens meldden enkele omstaanders dat ze schoten gehoord hadden. Wat er precies gebeurd is tussen politie en daders is onduidelijk.

Volgens buren werden er wel reanimatiepogingen uitgevoerd. De dader heeft de feiten echter niet overleefd.

Gelijkaardige gebeurtenissen in West-Limburg
De gebeurtenissen doen denken aan die van twee weken geleden in Tessenderlo. Toen werd een 44-jarige dolleman overmeesterd door speciale eenheden nadat hij zich in zijn appartement had verschanst.

Ook in Beringen kwam het enkele maanden geleden al tot een confrontatie tussen een agent en een doorgedraaide man, waarbij die laatste het leven liet.

Psychiaters bewijzen: Stellen die regelmatig ruziën zijn houden veel meer van elkaar!

Lil Kleine mag gevangenis weer verlaten