in

Dokters merken dat navelstreng zes keer om nekje van pasgeboren baby zit

Dokters konden hun ogen nauwelijks geloven toen ze zagen hoe een pasgeboren baby’tje het levenslicht zag met de navelstreng om zijn nek gewikkeld. Niet één keer, maar zes keer!

De verbazingwekkende en natuurlijke bevalling had verder geen gevolgen voor moeder of kind, nadat de navelstreng werd verwijderd.

De bevalling vond verleden jaar plaats, in het Yichang Central Hospital in de stad Yichang in de westelijke Chinese provincie Hubei. Nadat de baby helemaal gezond werd verklaard, werd het nieuws bekend gemaakt.

Lees ook  Bewoner (72) komt om bij woningbrand in Kortrijk

De directeur verloskunde, Li Hua, vertelde volgens 7 News: “Ik werk al 23 jaar, en dit is de eerste keer dat ik een navelstreng op deze manier om de nek van een baby zie.”

Ze legde uit: “Het is niet ongebruikelijk om de navelstreng om de nek van de baby te vinden, en als deze lang genoeg is, veroorzaakt dit meestal geen problemen.”

De dokters gaven aan dat ze in een eerder stadium hadden ontdekt dat de navelstreng om de nek van de baby was gewikkeld, maar dat ze niet wisten hoeveel keer. Dankzij het zorgvuldige prenatale onderzoek en de constante controle tijdens de zwangerschap van de moeder, wisten ze precies wat te doen.

Lees ook  Michel wil ‘de Duivel’ zijn en heeft daarom zijn oren en vingers laten amputeren (foto’s)

De moeder was de dokters dankbaar en liet weten blij te zijn dat haar baby’tje geen problemen heeft. We wensen moeder en kind heel veel geluk samen!

Autodief die gestolen hond in hete auto achterliet is veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf

Jongetje (11) staande gehouden als hij brommobiel bestuurt om dronken vader naar huis te brengen