in

Dodelijke slachtoffers steekpartij Almelo zijn vrouwen van 70 en 52 uit Almelo

Bij het kruisboog- en steekincident dat vrijdag plaatsvond aan de M. th. Steynstraat in Almelo, zijn twee vrouwen van 70 en 52 jaar oud om het leven gekomen.

Beide vrouwen waren afkomstig uit Almelo. Het gewonde slachtoffer blijkt een 33-jarige vrouw uit de gemeente Rijssen. Zij ligt momenteel in het ziekenhuis.

Volgens een buurvrouw zou het oudste slachtoffer een bewoonster van het appartementencomplex zijn waar de 28-jarige verdachte vrijdagmorgen door een grote politiemacht werd aangehouden.

Dat gebeurde nadat hij vanaf zijn balkon met ontbloot bovenlijf een schot met een kruisboog had gelost.

Het jongere van de twee dodelijke slachtoffers is mogelijk de verpleegkundige hulp van de bewoonster.

De politie zegt de identiteit van de slachtoffers en hun relatie tot de verdachte te kennen, maar er geen mededelingen over te kunnen om redenen van privacy.

Naakt door de stad
Het afgelopen jaar heeft de verdachte last gehad van meerdere psychoses, waarbij hij naakt door de stad liep.

Lees ook  Zedenslachtoffers Donny M. durven eindelijk hun verhaal te doen

Dat melden bronnen rond het onderzoek aan RTV Oost. Eerder deze maand werd hij nog aangehouden in een psychose, maar de politie heeft hem om onduidelijke redenen laten gaan.

Hoewel zijn problematiek bekend was bij de hulpinstanties, konden die volgens de regionale zender nog geen traject bieden dat goed aansloot.

De naam van de verdachte komt opvallend genoeg voor op de website van een lokale academie voor zelfverdediging.

Volgens de eigenaar van de school hield hij zich er bezig met de begeleiding van andere leden. De ondernemer stelt twee jaar terug het contact met de verdachte te hebben verbroken.

Onderzoek loopt door
De Almelose politie zette zaterdag het onderzoek in het appartementencomplex voort. Volgens een woordvoerder gaat het om forensisch speurwerk.

De politie is op zoek naar beeldmateriaal van de fatale steekpartij waarbij een 28-jarige man uit Almelo werd aangehouden.

Lees ook  Jongen Den Helder mishandelt meisje omdat ze weigert bitterballen met hem te delen

Mensen met een bewakingscamera, dashcam of videodeurbel worden opgeroepen om die beelden van vrijdagochtend uit te kijken.

Vrijdagochtend riep de politie mensen op niet naar de locatie te komen, omdat het er nog niet veilig was.

De politie meldde toen met veel agenten bij een steekincident aan de M.th. Steynstraat in het Almelo te zijn.

Kruisboog
Op videobeelden was te zien dat een man met een kruisboog op het balkon stond. Er klonk een schot van de politie, waarop de man zijn kruisboog op de straat richtte en schoot. De 28-jarige man raakte bij zijn aanhouding gewond en is ook naar het ziekenhuis gebracht.

Mensen die getuige waren van het incident krijgen professionele hulp. Het incident heeft een grote impact op de stad, zei burgemeester Arjen Gerritsen vrijdag.

Arts Lauren doodt haar drie dochtertjes

’Voetballer ligt uren op stoep van ziekenhuis te vergaan van de pijn’