in

Dode in Arnhemse woning waar agent zwaargewond raakte door contact met gevaarlijke stof

In een woning Arnhem waar woensdagmorgen een agent zwaargewond raakte door contact met een ‘onbekende stof’ is een dode gevonden. De agent is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is stabiel.

De agent kwam na een melding in een woning in de Arnhemse wijk Schuytgraaf in aanraking met een stof, waarmee iemand anders in het huis een poging tot zelfdoding zou hebben gedaan. Toen hij onwel werd haalden collega’s hem naar buiten. De traumahelikopter en verschillende ambulances werden gewaarschuwd. De agent ligt in stabiele toestand in het ziekenhuis, en maakt het ‘naar omstandigheden goed’, zo laat de politie weten.

Lees ook  Nieuwegeinse vader mis bruikte dochtertje (2): ‘Snap niet dat mensen mij als monster zien’

Specialisten van politie en brandweer onderzoeken welke stof de agent heeft ingeademd. De politie onderzoekt ook of die stof ook voor de dood van de persoon in het huis heeft gezorgd. Het stoffelijk overschot is woensdag uit het oogpunt van veiligheid met een hoogwerker uit het pand gehaald.

Buren nog niet naar huis
Enkele naastgelegen woningen aan de Fruithoeve zijn ontruimd en een deel van de omgeving is afgezet. Er is een specialistisch team opgeroepen om de gevaarlijke stof te onderzoeken en op te ruimen.

Lees ook  Man met meeste piercings ter wereld heeft er 278 in zijn slurf – mensen schrikken als hij zijn broek uittrekt

Uit voorzorg mogen de directe buren van het betreffende huis voorlopig nog niet naar huis; zij mochten woensdagochtend onder begeleiding wat spullen ophalen en worden ergens anders opgevangen. Pas als de hulpdiensten zeker weten dat het veilig is, mogen zij weer naar huis. Het is nog onbekend hoe lang dit zal duren.

De winterjas kan weer aan: Sneeuw en hagel op komst!

Vrouw stuurt ex een ton uien om “hem aan het huilen te maken” nadat hij haar dumpte