in

Dode gevonden in schoonheidssalon, vrouw opgepakt

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft vanmiddag een 45-jarige vrouw uit het Belgische Berchem aangehouden voor de moord op een 58-jarige man uit Antwerpen.

De vrouw belde zelf de hulpdiensten vrijdagavond omdat de man dood lag in haar schoonheidssalon aan de Stenenbrug. De verdacht beroept zich op haar zwijgrecht.

De vrouw belde vrijdagavond rond 18 uur zelf naar de politie met de boodschap dat een man dood in haar schoonheidssalon aan Stenenbrug in Borgerhout lag.

De politie sloot daarna de Stenenbrug en enkele omliggende straten af en stelde die pas vrijdagavond om 23 uur weer open na een eerste buurtonderzoek.

“Het parket Antwerpen vorderde vrijdagavond de onderzoeksrechter voor moord en er werd met de onderzoeksrechter en de wetsdokter ter plaatse afgestapt”, zegt Kristof Aerts van het parket in Antwerpen.

Lees ook  Turkse man test al 14 maanden positief op corona

“Bij de eerste vaststellingen was er niet meteen duidelijkheid over het overlijden. Er werd daarna een uitvoerige autopsie gedaan en daaruit bleek dat het slachtoffer wel degelijk om het leven is gekomen op een gewelddadige manier.”

Het parket wil de precieze doodsoorzaak niet meegeven, maar het zou volgens een bron om wurging gaan schrijft HLN.

Moord
De 45-jarige vrouw K.H. werd vrijdag al opgepakt omdat ze mogelijk betrokken is bij de feiten. De omstandigheden van het overlijden blijven nog steeds erg onduidelijk.

Lees ook  Zeker 10 doden nadat 18-jarige schutter vuur opent in Amerikaanse supermarkt

“Tijdens haar verhoor bij de onderzoeksrechter heeft ze zich op haar zwijgrecht blijven beroepen”, zegt Aerts.

“Het onderzoek wordt gevoerd door de lokale recherche van Antwerpen. Die zal onder meer moeten nagaan wat de precieze relatie was tussen het slachtoffer en de verdachte vrouw.”

Het slachtoffer is een 58-jarige man uit Antwerpen die actief is in de financiële sector en heeft een relatie.

De speurders tasten in het duister over wat de man precies in het schoonheidssalon kwam doen.

De bvba Jinx is momenteel in vereffening en kon dus enkel al gemaakte afspraken nog verder afwerken.

Spinneninvasie in Nederlandse huizen en tuinen! Ze zijn dit jaar nog groter!

Meerdere katten vergiftigd in Zwolle