in

Do openhartig over aanranding Jeroen Rietbergen: ‘Ik heb hem vol in zijn gezicht geslagen’

Zangeres Do (40) vertelde al eerder dat ook zij het s*ksueel grensoverschrijdende gedrag van Jeroen Rietbergen heeft meegemaakt.

Daar gaat ze nu in de podcast Met z’n allen dieper op in. Ze vertelt aan Gwen van Poorten dat de bandleider haar aanrandde. Vervolgens sloeg zij hem in het gezicht.

Aan randing Jeroen Rietbergen
Zo begint ze: “In de situatie met Jeroen Rietbergen, die heeft me echt aan gerand. Dat weet hij ook, want ik heb hem vol in zijn gezicht geslagen op het moment dat het is gebeurd.

En ik heb gezegd: ‘Dude, what the fuck. Hoezo doe jij dat?’ Hij heeft toen ook gezegd: ‘Sorry, zal het niet meer doen. Ik dacht: ik probeer het gewoon.”

Lees ook  Man bouwt eiland om ex-vriendin terug te winnen

Do vertelt in de podcast dat er geen sprake was van een afhankelijkheidspositie, zoals meerdere kandidaten van The Voice dat wel ervaarden.

“Ik beschouwde hem als leeftijdsgenoot, ook al is hij tien jaar ouder. Ik heb nooit het idee gehad dat ik hem moet aangeven”, vertelt Dominique Rijpma van Hulst, zoals de zangeres voluit heet.

Iedereen weet dit toch?
Daarnaast vertelt Do aan Gwen dat ze het bizar vindt dat er niet eerder ingegrepen is. “Hij heeft het dus blijkbaar zijn hele leven lang gewoon voortgezet.

Wat ik het moeilijke vond: het blijft toch wel bizar dat iedereen weet dat ie het doet en dat het dus gewoon door kan blijven gaan.”

Lees ook  Vrouw haalt lijm en oogdruppels door elkaar en lijmt oog dicht

Zo legt ze uit: “En doen alsof we er niets van weten? Dat vond ik misschien wel het heftigste eraan. Ik wil helemaal niemand aanvallen, want ik denk dat niemand dit opzettelijk heeft laten gebeuren.”

Toch was Do erg verbaasd dat het zo ver heeft kunnen komen, vertelt ze. Ze dacht: iedereen weet dit toch? Ook snapt ze niet hoe hij op die plek kan zitten als het al eerder voorgevallen is.

Handtastelijke regisseur
Ook heeft de zangeres een vervelende ervaring meegemaakt met de regisseur van The Voice. “Hij is extreem handtastelijk.

Ik vond het onprettig om alleen met hem in een ruimte te zijn, omdat ik vind dat hij een grens over gaat”, vertelt Do.

Aimee verdient miljoenen met haar enorme okselhaar

Meisje (15) mag gesloten jeugdzorginstelling verlaten na slechte behandeling