in ,

Dit is waarom je op moet letten als je een hond met een gele strik aan de lijn ziet

Iedere hond heeft zijn eigen persoonlijkheid. Als we een hond zien wandelen, weten we niets van hun verleden, karakter, etc. Alhoewel bijna iedereen graag een hond aait, hebben sommigen rust nodig.

Het is bekend dat honden heel spontaan en vriendelijk kunnen zijn. Maar dit gaat niet altijd op en het is belangrijk om even goed na te denken, voordat je een hond aait.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BELI Concept Canin (@beliconceptcanin)


Net als mensen hebben honden allemaal hun eigen persoonlijkheid en sommigen houden om verschillende redenen niet van aandacht en hebben wat meer ruimte nodig.

Veel honden rennen kwispelend op je af en kunnen niet wachten op wat aandacht. Maar er zijn ook honden die angstiger zijn of niet van contact houden.

Lees ook  Man gebruikt GHB en stopt 15 eieren in zijn an*s

Er kunnen veel redenen zijn waarom sommige honden niet geaaid willen worden. En dat moeten gerespecteerd worden! Het kan zijn dat een hond net is geopereerd, ziek is, of nerveus.


Ook met hulphonden in opleiding is voorzichtigheid geboden. Ze moeten gefocust blijven en niet gestoord worden. Daarom is het belangrijk altijd toestemming van hun baasje te vragen, voordat ze geaaid mogen worden.

In Zweden begon hondengedragstherapeute Eva Oliversson in 2012 daarom een briljant project: het International Gulahund Yellowdog. Oftewel het gele hond project!


Het doel hiervan is om mensen te informeren dat sommige honden wat méér ruimte nodig hebben dan andere.

Lees ook  ’Als hij zijn bierbuik kwijtraakt, ga ik scheiden’

Het baasje van de betreffende hond hoeft alleen maar een gele strik om de lijn of halsband te knopen. Dit houdt in dat dit dier niet per se graag wordt benaderd of geaaid. Vanwege de gele strik (of iets anders geels) weet iedereen dat de hond ruimte nodig heeft.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door E I L A | Golden Retriever (@eilav.u)


Dit handige project herinnert mensen eraan om altijd toestemming van het baasje te vragen, voordat een vreemde hond wordt geaaid. Omdat er veel honden gestrest kunnen zijn en ruimte nodig hebben, is dit erg belangrijk!

Als je het ook een goed idee vindt, deel dan dit artikel!

Dierenambulance doet schokkende vondst: lammetjes dood en gewond, waarschijnlijk door crossmotoren

VIDEO: Massale vechtpartij naast A2