in

Dit is de held die Rayan (5) uitgroef met zijn blote handen: “Iedereen is er kapot van”

Hij was de held van het vaderland. Ali, de putgraver, heeft de tunnel die de reddingwerkers uiteindelijk tot bij Rayan bracht met zijn blote handen gegraven. Maar het heeft helaas niet mogen zijn. Het kind heeft het niet gehaald.

Kort voor reddingswerkers de brancard waarop het kind lag naar boven brachten, werden de ouders van Rayan naar de tunnel gebracht zodat ze erbij waren toen hun zoontje werd bevrijd. Ze gingen daarna mee in de ambulance die hen naar een helikopter bracht die wat verderop klaar stond om hen naar een ziekenhuis te brengen.

Lees ook  Nog twee meter te gaan: zo proberen reddingswerkers kleuter Rayan te bevrijden

„Als hij dit overleeft, is dit sowieso een wonder”, zeiden reddingswerkers vrijdagavond nog.

Rayan (5) viel dinsdagmiddag in de put toen zijn vader die aan het repareren was. De put was met een diameter van 45 centimeter veel te smal voor hulpverleners om hem snel te kunnen redden. Sindsdien werd een gigantische reddingsoperatie opgestart. Met kranen werd de voorbije dagen een nieuwe sleuf naar de put gegraven, maar pas nu werd de jongen onder massale mediabelangstelling omhoog gehaald.

Lees ook  Eitan (6), enige overlevende van Italiaans kabelbaandrama, ontvoerd met privéjet

Heel het land, ook het koningshuis en de regering, leefden mee. Koning Mohammed VI heeft volgens een woordvoerder de ouders van Rayan zaterdagavond telefonisch meteen zijn medeleven betuigd nadat het tragische nieuws bekend was geworden.

Steeds meer vrouwen omarmen hun grijze haren en stoppen met verven

Honderden mensen op begrafenis Rayan: “Ik accepteer wat Allah heeft gegeven en genomen”