in

Directeur begraafplaats op non-actief na paranormale bijeenkomst bij kindergraven

De directeur van begraafplaats Rusthof is op non-actief gesteld door de gemeente Amersfoort. Aanleiding is de seance die is gehouden tussen kindergraven.

Nabestaanden waren daar niet van op de hoogte. De directeur van de begraafplaats gaf een groep van zes mensen toestemming voor paranormaal onderzoek in de nacht van 11 september.

De groep zou geprobeerd hebben in contact te komen met overleden kinderen. Tot ontsteltenis van vele ouders.

Ouders Radia en Floor Drost spanden een kort geding aan om erachter te komen welke groepering er zit achter de seance, een spirituele bijeenkomst om geesten op te roepen.

De ouders kregen woensdag inzage in de e-mails die de groep gestuurd heeft aan de gemeente. De e-mails zijn donderdag gedeeld met de andere nabestaanden.

Lees ook  Rijbewijs van man (86) ingevorderd na groot ongeval op A28 bij Wezep waarbij vrouw (20) uit Zuidlaren gewond raakt

‘Geen showbizz-kanaal’
Uit de mails blijkt dat het doel van de groep was om paranormale activiteit aan te kunnen tonen met onder meer ‘speciale camera’s en sensoren’.

In de mail staat dat het team bestaat uit ‘zeer ervaren personen in het paranormale’. Ze noemen zichzelf ‘zeer serieus en geen showbizz-kanaal’.

In de mail staat verder dat ze met ‘groots respect voor de overledenen en de begraafplaats’ onderzoek zullen doen. Ook zeggen ze dat ze niet zullen gaan graven.

Voor Floor en Radia Drost is de zaak een groot psychisch lijden, omdat de groep wellicht contact heeft gezocht met hun overleden dochtertjes.

Floor Drost vindt het niet meer dan logisch dat de directeur op non-actief is gesteld. “Dit hadden ze ook al twee maanden eerder kunnen doen.”

Lees ook  Passanten voorkomen dat moeder en dochter worden beroofd bij pinautomaat in Hengelo

Zonder toezicht
Het zit hem vooral dwars dat in de mails dingen staan die tegengesteld zijn aan dat wat de directeur aan de ouders heeft verteld op een informatieavond in oktober.

De directeur zei volgens hem dat hij niet wist dat er camerabeelden gemaakt zouden worden en dat er constant toezicht is geweest op de groep door een medewerker van de begraafplaats.

“Het gebruik van camera’s staat echter expliciet in de mail”, aldus Drost. Daarnaast is gebleken dat de groep zich heeft opgesplitst en er dus een paar mensen zonder toezicht ‘onderzoek’ heeft gedaan.

De gemeente heeft een onderzoek naar de seance overgedragen aan de Nationale Ombudsman. De resultaten van dat onderzoek zullen op 17 december bekend worden gemaakt.

Visser in ‘zorgwekkende toestand’ uit het water gehaald

Ernstige zorgen om Prinses Beatrix. Ze heeft corona en gaat heel snel achteruit..