in

Deze dieren kunnen via je toilet naar binnen komen

Een man uit Bangkok kreeg de schrik van zijn leven toen hij in zijn geslachtsdeel werd gebeten door een slang. Welke dieren kunnen er allemaal via je wc-pot naar binnen komen? Metro zet ze op een rij.

Ratten
Ratten houden zich regelmatig op in het riool, en als ze op zoek gaan naar drogere plekken komen ze ook wel eens via het toilet een woning binnen. Dat gaat vrij makkelijk, zoals uit onderstaand filmpje blijkt.

De Londense Tansy Aked vertelt tegen de BBC dat ze ‘s nachts meerdere keren hoorde hoe een rat het toilet in klom. ,,Ik hoorde spetterende geluiden, vrij luid, alsof er iets in het bad zat”, vertelt ze. Het bleek een rat te zijn. ,,De deksel was dicht, zo hij kon er niet uit.” Toen ze het toilet doorspoelde, spoelde de rat mee, terug het riool in.

Lees ook  Wel eens last van een inkakker op het werk? Vraag dan direct dit geniale bureau aan bij je baas!

Later die nacht kwam de rat weer terug. ‘s Morgens kwam ze er achter dat de ratten ook in het kastje onder de gootsteen hadden gezeten. Ook daar komen ratten dus binnen.

Slangen
Dat slangen het toilet in komen, wisten we al door het bizarre verhaal uit Bangkok. Het komt wereldwijd met enige regelmaat voor dat ratte via het toilet naar boven zwemmen.

Dat komt doordat slangen ratten eten, en de slangen volgen het spoor van de knaagdieren. ,,Als ze eenmaal weten hoe ze het moeten doen, is het voor een slang vrij makkelijk om een toilet in te komen”, aldus de Australische slangenvanger Geoff Jacobs tegen de BBC. Hij stelt dat hij zeker vier a vijf slangen per jaar uit toiletten haalt.

Lees ook  Wauw: Halleluja, Elise Schaap laat op deze foto’s niets aan je verbeelding over!

Geen fijne klus. ,,Het gaat vaak om toiletten die er al dertig of veertig jaar staan. Het stuk dat je kunt zien, wordt schoongemaakt, maar de rest van het toilet blijft vies. Daar moet ik de slang uithalen. Je pakt wat je pakken kan en trekt het naar buiten.”

Spinnen
De meeste spinnen kunnen niet zwemmen, maar sommige exemplaren kunnen wel dertig uur onder water blijven. Daarna moeten ze wel boven water komen, en dan komen ze soms in het toilet uit.

Vrouw komt er na 40 jaar achter dat ze incestkind is

22 gezonde bomen sneuvelen na klachten bewoners over… vallende bladeren en vogelpoep: “Te gek voor woorden”