in

Derde dag in zoektocht naar vermiste Gino (9): ‘Elke seconde is cruciaal’

De zoektocht naar de vermiste Gino gaat vrijdag verder. Het 9-jarige jongetje raakte woensdagavond vermist in Kerkrade, nadat hij buiten ging spelen. Familievriend Moreilo Heidenrath woonde jaren bij Gino en maakt zich grote zorgen. “Hoe komt die step in hemelsnaam in Landgraaf?”

Gino werd woensdagavond tussen 19.30 en 20.30 uur voor het laatst gezien in een speeltuin in Kerkrade. Hij had toen een zwarte step met rode handvatten bij zich. Sindsdien ontbreekt van hem ieder spoor. Donderdag werd een Amber Alert verstuurd. Volgens de politie verkeert de jongen in levensgevaar en moet er rekening worden gehouden met een misdrijf.

‘Iedereens alarmbellen gaan af’
Jarenlang woonde Moreilo in het ouderlijk huis van Gino in Maastricht. “Gino noemde me altijd zijn grote broer. Ik voel me niet meer dan verplicht om klaar te staan voor hem”, vertelt hij aan Hart van Nederland. Ook vrijdag wordt er weer massaal naar de jongen gezocht. “Mensen leggen de link met de zaak van Nicky Verstappen: een jongen is bang in het donker, 9 jaar en laat niets weten”, schetst hij. “Iedereens alarmbellen gaan af.” De familievriend is blij met de zoektochten. “Elke seconde is cruciaal.”

Lees ook  Dit zijn roze zonnebloemen en ik wil mijn tuin er vol mee hebben!

‘Vreemde plek’
Donderdagavond vond de politie een step in de buurt van zwembad In De Bende in Landgraaf, zo’n 5 kilometer verderop. De familie denkt voor 100 procent te weten dat het om Gino’s step gaat, zo laat de familie weten aan Hart van Nederland. De politie kon dit vrijdagochtend echter nog niet bevestigen.

Lees ook  Bizar: ‘Leroy mishandeld Maxime Meiland?’

“De step ligt op een vreemde plek”, vertelt Moreilo. “Het is een parkeerplaats met een nieuwbouw voetbalveld en zwembad. Zijn er dan geen camerabeelden?”, vraagt hij zich af. Wel heeft hij van omstanders gehoord dat Gino daar is gezien. “We hebben begrepen dat Gino daar was en daar heeft gevoetbald.”

Getuige gezocht
De politie meldde donderdag onder meer op zoek te zijn naar een belangrijke getuige, die ten tijde van de verdwijning van Gino op het veldje aan het voetballen was. Op dat moment waren ook drie kinderen daar aan het voetballen. Hen heeft de politie al gesproken. De politie deed donderdag een dringend beroep op deze man om zich te melden.

Twee doden gevonden in Den Bosch

Vermissing Gino (9): wat weten we tot nu toe?