in

De winterjas kan weer aan: Sneeuw en hagel op komst!

Kun je deze week nog in een T-shirt over straat, volgende week is dat allerminst het geval. De temperatuur zakt maar liefst 10 graden en dat betekent één ding: haal je winterjas maar weer tevoorschijn.

Voor het zover is, kunnen we vandaag nog genieten van lenteweer. De zon schijnt vrijwel de hele dag en de temperatuur kan oplopen tot 19 graden.

Ook de komende dagen kan het zonnig zijn, met morgen maximaal 17 graden en zaterdag een graad of 16. “Zaterdag kan ook een mooie dag worden, afhankelijk van wanneer de bewolking overtrekt”, zegt Martijn Dorrestein van Buienradar.

Lees ook  Man zakt voor 192ste keer voor theorie-examen rijbewijs

‘Volgende week beduidend minder’
Vanaf zondag wordt het ‘beduidend minder’. “Er komt steeds meer bewolking, want de wind draait richting het noorden. Daardoor komt er koudere en vochtigere lucht onze kant op.”

’s Nachts blijft het even koud als nu, maar overdag wordt het flink frisser. Woensdag duiken we zelfs onder de 10 graden. “Dat is 10 graden kouder dan gisteren. Maar voor de tijd van het jaar is het een normale temperatuur.”

Sneeuw
Ook de kans op lichte neerslag neemt toe. “Er is dinsdag en woensdag zelfs een kleine kans op natte sneeuw. Er trekt een bubbel met koude lucht over het land, waardoor het zo afkoelt. Als daar neerslag in valt, kan dat sneeuw worden.” In het noorden is de kans op een sneeuwbuitje vanaf de Waddenzee het grootst.

Lees ook  Vrouwen met déze namen worden later 100% een kortpittig kroketje

Toch is er ook goed nieuws voor wie eigenlijk al gewend was geraakt aan het zonnige weer en de hogere temperaturen van de afgelopen dagen. “Na volgende week lijkt de temperatuur weer omhoog te gaan. De eerste week van april lijkt warmer te worden.”

Bella-Rae (1) doodgebeten door hond die pas een week in huis was

Dode in Arnhemse woning waar agent zwaargewond raakte door contact met gevaarlijke stof