in

De wereld is kapot: IKEA hernoemt “Kerstmis” naar “Winterfeest”

De Zweedse meubelfabrikant Ikea heeft Kerstmis in Denemarken omgedoopt met zijn nieuwe producten rond het christelijke feest in een winterfestival en geoogst voor het minachting en spot op het net en politici.

Ikea klaagt dat het geen politieke correctheid is. Nieuwe Winterfest- producten van de Zweedse meubelfabrikant Ikea omvatten kerstboomversieringen en glitter.

Peter Skaarup, partijleider van de zeer conservatieve Dansk Folkepartis (Deense Volkspartij) uitte zijn afschuw op Twitter:

Lees ook  Rutte hoopvol op versoepelingen horeca, cultuur en sport

‘Terwijl de overgrote meerderheid van de Denen uitkijken naar het vieren van de traditonele Deense kerstmis , is IKEA begonnen met het inrichten voor een winterfestival.

Ik hou veel van Zweden en de Zweden , maar de politieke correctheid die samengaat met de buren is een beetje verontrustend.‘

Hij stemde in met Mads Fuglede van de liberaal-conservatieve partij Venstre, die nu niet langer naar Ikea wil gaan.

Lees ook  Kleine André smeekt dat mama en papa weer bij elkaar zijn

Noorwegen was ook geschokt. De parlementaire vertegenwoordiger van de rechtse Fremskrittspartiet (Progressive Party) Per-Willy Amundsen sprak over een parodie op de politieke correctheid van Zweedse politici, die geen grenzen kent.

De communicatiemanager Ikeas, Christian Mouroux, spreekt het tegen. Het ging niet om politieke correctheid bij het hernoemen, maar om de puur commerciële gedachte. Wijd vier keer per jaar aan een seizoenscollectie.

Geert Wilders is getrouwd met een Turk

Ben je vergeetachtig? Mogelijk komt dat omdat je superintelligent bent