in

De 14-jarige Nina werd gedwongen tot seks in een Rotterdamse hotelkamer

Nina* heeft al langer het plan weg te lopen uit de jeugdinstelling en als zij even een boodschap gaat doen bij het Kruitvat, komt zij niet meer terug. Het 14-jarige meisje heeft een man leren kennen die haar wel wil helpen. Nog diezelfde dag heeft zij seks tegen betaling in een Rotterdams hotel.

Het leven van Nina verloopt al niet over rozen. Thuis was het ‘instabiel’ en ze heeft al meerdere instellingen achter de rug. Nu zit ze in Monster en ze loopt voor de tweede keer weg. Een kwetsbaar meisje, licht verstandelijk beperkt, beïnvloedbaar. Dat brengt haar ook eerder in ‘seksuele situaties’, zeg maar: het loverboy-circuit.

Een man zou haar op 12 juni 2021 hebben meegenomen en misbruikt, de tweede was haar eerste klant. Donderdag is Nina in de rechtszaal in Dordrecht als beide mannen terechtstaan. Advocate Nelleke Stolk staat haar bij. “Het is het klassieke verhaal: jongens die rondhangen bij de instelling.

Ze zoeken contact, ‘oh wat ben je mooi, wat ben je lief’. Dit meisje is daar ingetrapt. Een man zegt: ik kan je helpen en brengt haar naar een hotel in Rotterdam.”
Volgens Stolk heeft het toch al beschadigde meisje een trauma opgelopen door het misbruik. Ze heeft herbelevingen en wordt behandeld in een speciale instelling, ver weg van Rotterdam.

Lees ook  18 Transformaties van vrouwen die in echte koninginnen veranderen

Loverboy
Een 30-jarige Leidenaar wordt gezien als de loverboy. Zijn zaak wordt uitgesteld naar juni. De man zegt zoveel oponthoud in het verkeer te hebben gehad, waardoor hij met een uur vertraging arriveert in Dordrecht. Voor de rechtbank is er dan geen tijd meer om de zaak te behandelen. Tot teleurstelling van Nina: zij zal in juni andermaal zes uur moeten reizen om naar de rechtbank te komen.

De tweede verdachte, een 40-jarige Rotterdammer, is wel op tijd. Hij geldt als de eerste en gelijk laatste klant: door snel ingrijpen is voorkomen dat Nina nog meer ontmoetingen heeft op de hotelkamer.

De Rotterdammer zegt dat hij haar bij toeval heeft ontmoet. De man woont samen en heeft twee kinderen (waaronder een dochter van eveneens 14 jaar), maar houdt er een vrij seksleven op na. “Ik bezoek regelmatig prostituees en had die dag een kamer gereserveerd met een ander meisje. Beneden in het hotel kwam ik Nina tegen en ik vond haar wel leuk. We spraken af seks te hebben.”

Lees ook  ’Nieuwe details over zaak-Maddie: verdachte maakte zwembaden schoon in hotel waar meisje verbleef’

Meerderjarig
Dat gebeurt die dag twee keer: een keer op de kamer van de man, een keer in de kamer die voor Nina was gereserveerd. Ze krijgt in totaal 150 euro betaald. Wist hij dan niet dat zij 14 jaar was?, wil de rechter weten. “Absoluut niet, ik dacht dat zij 19 of 20 was. Ook al omdat zij een eigen hotelkamer had, ging ik er vanuit dat zij meerderjarig was.”
Justitie wijst erop dat de man sowieso de verantwoordelijkheid heeft de leeftijd te checken.

“Bovendien heeft het meisje hem verteld dat zij 14 jaar was. Hij heeft haar er ook expliciet naar gevraagd.” Justitie eist een half jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk.
De rechter in Dordrecht doet op 10 maart uitspraak.

Tieners slaan en steken man als hij ze vraagt te stoppen met vuurwerk

Jaimie Vaes onder toezicht vanwege cocaïneverslaving: ‘Zoontje uit huis geplaatst’