in

Brute slachtpartij in weiland Bathmen: schapen gevild en onthoofd

Een brute slachtpartij in Bathmen. Daar zijn afgelopen weekend twee schapen uit een weiland aan de Holterweg gestolen en ter plekke gevild. De eigenaar van de dieren vond de restanten van de dieren enige tijd later in een sloot.

Aanvankelijk dacht eigenaar Arend-Jan van de Pol niet aan diefstal. “We hadden wel door dat twee schapen uit de kudde ontbraken, dus hebben we de omheining rond het land grondig nagelopen.

Juist vanwege de mogelijke dreiging van een wolf hadden we de hekken en rasters niet zo lang geleden vervangen. Alleen daar mankeerde niets aan.”

Lees ook  Fotoshoot eindigt in drama: luipaard bijt Duits model in hoofd, slachtoffer zwaargewond

Koppen en vachten in de sloot
Later in de week vond Van de Pol de schapen alsnog, althans, de overblijfselen. Koppen en vachten van de dieren lagen namelijk in een sloot, uit het directe zicht van de boerderij.

“Het is professioneel gebeurd, dat kon ik meteen zien. Alleen het vlees, de bouten, zijn meegenomen. De huiden waren onbeschadigd, dus het zijn echt professionals geweest.”

Van de Pol tast nog in het duister over de daders. “We hebben aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Lees ook  ‘The Pet Butler’ is het perfecte cadeau voor luie baasjes

Ze hebben geprobeerd DNA van de beesten af te nemen, maar of dat zin heeft weet ik niet. Hopelijk blijft het bij deze twee schapen en gebeurt het niet nog eens. We zijn behoorlijk geschrokken.”

Niet de eerste keer
Het is trouwens niet de eerste keer dat schapen in de omgeving van het Sallandse Bathmen zijn gestolen en geslacht. Zo’n jaar geleden werden in Wilp, Olst en Broekland al acht schapen ontvreemd en gevild.

LET OP! ONDERSTAANDE FOTO KAN ALS SCHOKKEND WORDEN ERVAREN.

Agent moet ruit inslaan om kind uit snikhete auto te bevrijden

Bredanaar (37) zwaargewond na steekpartij in Ulvenhout