in

Broertjes (6 en 8 jaar) nemen stuur over nadat vader wordt doodgescho­ten op snelweg VS

Twee Amerikaanse jongetjes beleefden vrijdagavond laat de schrik van hun leven. Ze moesten op de snelweg plots het stuur van een rijdende SUV overnemen nadat hun vader, die de auto bestuurde, werd neergeschoten.

De 29-jarige vader reed vrijdag iets voor 23.00 uur met zijn twee zoontjes in een Toyota Sequoia op de Interstate 10 in Houston, vertelt politiewoordvoerder John Cannon aan CNN. Toen de man uit het niets werd neergeschoten stuurden de kinderen van het slachtoffer (6 en 8 jaar oud) de SUV vervolgens behendig van de snelweg, naar een parkeerplaats bij een winkelcentrum.

Lees ook  Jongen (13) sterft aan overdosis, politie vindt 100 zakken fentanyl op zijn slaapkamer

Een van de kinderen stapte daarna uit de auto om hulp te halen in een nabijgelegen restaurant. ,,Hun vader werd daarna helaas ter plekke dood verklaard. Beide jongetjes bleven ongedeerd”, zei Cannon.

De twee jongetjes hebben agenten verteld, dat zij aanvankelijk dachten dat iemand een steen tegen de auto had gegooid. Toen zij echter hun vader onderuit zagen zakken op de bestuurdersstoel greep een van hen het stuur.

Lees ook  Schokkende groepsverkrachting meisje (17) in Marokko, 20 jaar cel voor daders

Onderzoek
De politie van Houston speurt naar de schutter en onderzoekt de ware toedracht van de dodelijke schietpartij. De politie is daarbij ook op zoek naar een ‘wit voertuig’, aldus de woordvoerder.

De autoriteiten roepen eventuele getuigen op om zich te melden. Ze zullen videobeelden van de camera’s op de snelweg bekijken om ‘te zien of dit drama überhaupt is vastgelegd’, besloot Cannon.

Betul S. aangehouden voor doodschieten Hamza Kot in Rotterdam

Peter Schouten tatoeëert levensmotto van Peter R. de Vries op been: ’Ik kon het niet laten’