in ,

Broers Wouter en Roger sporen vermiste hond Holly uit Diepenheim op met drone

Vier dagen was hij weg, maar dinsdagavond werd hij alsnog teruggevonden: de hond Holly uit Diepenheim.

De broers Wouter en Roger Borre traceerden het dier met behulp van een thermische drone tussen het mais. „Hij zat vast met een riem en kon geen kant meer op.”

De Bentelose broers begonnen hun zoektocht na contact met de eigenaars van Holly. „We zijn heel goed in staat om dieren op te sporen, maar dan moet het wel gaan om een gerichte zoektocht”, aldus Wouter Borre.

„Dat bleek hier ook echt het geval te zijn. Hollie was ontsnapt met de riem nog om. De verwachting was dat hij zich ergens vast zou lopen in de maisvelden rondom het huis van zijn baas.”

Reeën en hazen
Enkele tientallen hectares mais werden door de broers uitgekamd. De zoektocht begon omstreeks half acht. „We zagen van alles, maar geen hond. Reeën natuurlijk.

En ook hazen. Dat is ook onze specialiteit. De drone signaleert warmteplekken in het donker, maar je kunt niet precies zien wat voor dier het is.”

Lees ook  Vrachtwagen-Camper met ingebouwde garage én Jacuzzi op dakterras!

Na ongeveer een uur zag het tweetal toch iets ongewoons. „Een vlek die warmte gaf, maar zich niet bewoog: dat zou Holly kunnen zijn.

Toen we inzoomden zagen we een plek waar de aarde helemaal was omgewoeld. Er waren ook heel veel vliegen, iets wat erop zou kunnen wijzen dat hier een dood dier zou liggen.

Maar nadat we nog verder keken, werd alles duidelijk. Daar lag Holly, vastgeklemd tussen de mais. En gelukkig was ze nog springlevend.”

Midden tussen de mais
Het baasje van Holly, Leonie Assink, is blij en opgelucht dat haar hondje alsnog is teruggevonden. „Ze is er zaterdag vandoor gegaan.

We hadden haar even vastgemaakt, maar ze heeft zich losgerukt. Dat gebeurt wel vaker. Meestal komt ze dan terug.

In dit geval helaas niet. We hebben dezelfde avond nog alles uitgezocht, maar het was onbegonnen werk.

Lees ook  4-jarig vermist jongetje in Ammerzoden verdronken in zwembad

We wonen midden tussen een paar hele grote maisvelden. Daarin zoeken naar een hond is onbegonnen werk.”

De suggestie om een drone in te zetten werd haar gedaan door de boswachter van het aanpalende landgoed Het Weldam.

„Hij werkt wel vaker met Wouter en Roger. Ik ken hen goed, maar wist niet dat ze dit konden. Ik heb ze dinsdagmiddag gebeld en ze zijn dezelfde avond nog gekomen.”

Ongedeerd
De eigenaars moesten het eigenlijke werk overigens nog wel zelf doen. „Nadat de drone Holly had getraceerd, is mijn man Peter het maisveld ingegaan.

Op tien meter afstand hoorde hij haar al blaffen. Het is een Beagle. Normaal gesproken houden die zich stil als ze bang zijn.

Ze bleek gelukkig ongedeerd. En zeker niet uitgehongerd, al heeft ze toevallig vanmorgen nog wel mijn croissant opgegeten. We zijn echt ongelofelijk blij dat het zo is afgelopen.”

Moeder Gerdie: ‘Ik aaide haar hoofd en zei: ‘Mama is bij je’ – Ze werd nooit meer wakker..

Steekincident in woning Maastricht: man raakt gewond, vrouw aangehouden