in

Britney’s man werd ’s ochtends vroeg van zijn bed gelicht: “het gaat om hele nare dingen met kinderen…”

Een fijn huwelijk, een vakantiehuisje in Spanje en drie gezonde kinderen: wat heeft een mens meer nodig om heel erg gelukkig te zijn?

Britney en haar gezin hadden een heerlijk leven, totdat hun wereld een paar maanden geleden totaal op zijn kop kwam te staan.

Geert -de man van Britney en vader van hun drie kinderen- werd op een vroege dinsdagochtend van zijn bed gelicht.

Hij wordt verdacht van het verspreiden van kinderp*rno. Britney is ten einde raad en doet hier haar verhaal.

Goedlopende zaak
Snikkend vertelt Britney over hun leven vóór de arrestatie van Geert. “Alles liep zo ongelofelijk lekker bij ons.

De jongens doen het goed op school, het bedrijf van Geert liep als een trein en twee jaar geleden kochten we een vakantiehuisje in Spanje”, zegt Britney.

“Elke ochtend ging Geert met veel plezier aan de slag op de zaak. Hij heeft een software bedrijfje dat de laatste jaren flink is gegroeid door het ontwikkelen van innovatieve producten voor bedrijven.”

Stoppen met werken
Omdat de zaken van Geert goed gaan, besluit het gezin dat Britney stopt met werken. “Ik werkte als administratief medewerker en heb dat nooit écht leuk gevonden.

Ik deed het om de rekeningen te betalen en toen dit niet meer nodig was, vond ik het dan ook een mooi moment om er mee op te houden.

Zo heb ik meer tijd met de kinderen, kan ik ze zelf uit school halen, helpen met huiswerk en aan het eind van de middag rijd ik ze naar de sportclubjes.”

Kinderp*rno
Begin dit jaar neemt het leven van Britney en haar gezin een dramatische wending, wanneer Geert wordt opgepakt op verdenking van het verspreiden van kinderp*rno.

“Ik wist gewoon niet wat ik hoorde toen de politie bij ons in de slaapkamer stond. Geert namen ze mee en ook al onze telefoons en computers werden in beslag genomen. Ik was in shock toen ik hoorde wat de verdenking was.”

Lees ook  Gevangene doodt celgenoot die zijn zus verkrachtte

Kinderen naar school
Die ochtend zit Britney thuis met de kinderen, die op dat moment nog thuisonderwijs krijgen vanwege de coronapandemie.

“Ik heb de juf moeten bellen om uit te leggen wat er aan de hand was, vooral omdat we nu geen laptops meer hadden waarmee de jongens de les konden volgen.

Zij heeft aangeboden dat ik ze de komende dagen gewoon naar school kon brengen, zodat zij niet zo veel van alles zouden meekrijgen en ik de tijd had om dingen te gaan regelen. Daar ben ik haar nog steeds heel erg dankbaar voor.”

Dingen regelen
In de uren dat de kinderen op school zitten moet Britney van alles regelen. “Ik moest zijn kantoor vertellen dat hij voorlopig niet zal komen, zijn hardloopmaatje laten weten dat hij de komende tijd alleen moet gaan en natuurlijk onze naaste familie op de hoogte stellen.”

Britney is zo druk met alles dat ze nauwelijks de tijd en ruimte in haar hoofd heeft om zich af te vragen wat er nou eigenlijk allemaal aan de hand is.

Geloven in onschuld
“Al op de dag van de arrestatie neemt Geert contact met me op vanuit de gevangenis. Hij vertelt dat alles een groot misverstand is en dat hij onschuldig is.”

In de eerste instantie gelooft Britney hem, maar wanneer het arrest van Geert meerdere malen wordt verlengd, weet ze niet meer goed wat nou de waarheid is.

“Liegt justitie of liegt Geert? Ik weet het gewoon niet meer. Natuurlijk wil ik van de vader van mijn kinderen geloven dat hij er niks mee te maken heeft, maar ik weet ook dat je in Nederland niet zomaar onschuldig in de gevangenis terechtkomt.”

Lees ook  Minderjarige Fenne moest tientallen erotische filmpjes van zichzelf maken voor 'Mr. Dark', handelaar in gruwelporno

Te weinig inhoudelijke kennis
In de gesprekken tussen Geert en Britney probeert hij haar uit te leggen wat er volgens hem mis gaat. “Op servers van klanten van Geert is kinderp*no gevonden.

Van het technische verhaal snap ik weinig, maar Geert zegt dat hij vermoedt dat dit er door andere mensen is opgezet.

Het Openbaar Ministerie stelt dat Geert wel degelijk achter het opslaan en verspreiden van de p*rno zit. Ik snap er inhoudelijk te weinig van om te zeggen wie er de waarheid spreekt.”

Vragen
De kinderen van Britney weten dat hun vader in de gevangenis zit, maar niet op verdenking waarvan.

“Als het waar zou zijn, dan zou ik niet weten hoe ik ze ooit moet vertellen wat hun vader heeft gedaan.

Momenteel heb ik wekelijks gesprekken met een psycholoog om te praten over alles wat er is gebeurd en hoe ik de toekomst voor me zie.

De zitting heeft nog niet plaatsgevonden, maar ik moet beslissen wat ik wil als hij schuldig wordt bevonden. Hoe vertel ik het de kinderen?

Hoe zal het gaan met zijn bedrijf? Moeten we verhuizen? Vraag ik een scheiding aan? Hoe leg ik dit uit aan onze vrienden?”

Onzeker
Alles is nog heel onzeker voor Britney en het gezin. Ze probeert haar leven zo goed als het kan op de rit te houden en is dus ook weer begonnen als administratief medewerkster.

“De hele situatie is kut, maar ik moet doorgaan voor die jochies. Hopelijk komt alles goed, maar met de dag dat hij langer vastzit, zakt de moed mij verder in de schoenen.”

Emma Heesters uit ‘De Beste Zangers’ ziet er in bikini heerlijk uit!

Onderzoek toont aan dat mannen zich uren op toilet verstoppen om huishoudelijke taken te vermijden