in

Bridget Maasland deelt ervaringen grensoverschrijdend gedrag: ‘Voor het leven getekend’

Bridget Maasland heeft in een indringende post op Instagram twee ervaringen van grensoverschrijdend gedrag gedeeld.

Het gaat om incidenten waarmee ze te maken had als 9-jarig meisje en daarna als 14-jarig model. ‘Ik snap nu pas hoe ik hierdoor voor het leven ben getekend’.

De presentatrice beschrijft hoe ze als 9-jarig kind op een basisschool zat in Hoorn. ‘Ik had een leraar waar ik vaak bij op schoot moest komen zitten zodat hij mij een natte zoen kon geven als ik iets goed had gemaakt.’

Daar bleef het volgens Maasland niet bij. ‘Op een dag moest ik van de leraar in het midden van de kring, tijdens het wekelijkse kringgesprek, op mijn rug op de grond gaan liggen, zodat hij met zijn te dikke lijf en bilspleet tonende vieze jeans op mij kwam zitten, om met zijn knieën mijn spierballen te rollen.

Lees ook  Dit zure matten-ijsje is een regelrechte hit en wij snappen dat goed

Bij elke spierbalrol kwam zijn geslacht richting mijn hoofd.’ Verzetten had geen zin, aldus Maasland.

Haar ouders confronteerden de school met het gedrag van de leraar, maar kregen volgens Maasland nul op het rekest bij school, politie en andere ouders.

‘Andere ouders durfden de confrontatie niet aan en dus werd de leraar niet eens geschorst en kon hij gewoon doorgaan met zijn ‘grensoverschrijdend gedrag’ bij kinderen.’ Maasland wisselde daarna van basisschool.

Model
De tweede ervaring van grensoverschrijdend gedrag had ze als jong model, zo schrijft ze op Instagram.

‘Daar is de opdrachtgever zelfs mijn slaapkamer ingekomen, bij mij op bed komen zitten en heeft hij mij over mijn lijf gestreeld. Ik deed alsof ik sliep waardoor hij gelukkig is gestopt’.

Lees ook  Dame van 21 heeft een oudere vriend van 74 – “We doen het bijna elke dag”

Beide ervaringen hadden en hebben nog steeds grote invloed op Maasland, schrijft ze. ‘Nog steeds kan ik slecht tegen onrechtvaardigheid.

Heb ik moeite met vertrouwen en heb ik vaak het gevoel dat ik niet gehoord word’. En: ‘Ik snap nu pas hoe ik hierdoor voor het leven ben getekend!’

‘Heel sterk’
Maaslands volgers op Instagram steken haar een hart onder de riem na de ontboezemingen. Tv-presentatrice en regisseuse Linda Hakeboom wenst Maasland ‘heel veel liefs’, Olcay Gulsen noemt haar post ’dapper’ en zangeres Shirma Rouse vindt het ‘heel sterk’.

‘Is een les voor zoveel ouders! Luister naar je kinderen en leg ze uit wat wel en niet mag als het gaat om hun lichaam!’ schrijft Rouse.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bridget (@bridgetmaasland)

Man (20) wurgt Amerikaanse vlogger op Leidseplein tijdens livestream, slachtoffer bewusteloos

Eén duik in het water maakte Milkiyas (18) verlamd tot zijn nek