in

Boa pint maar paar euro voor kar vol boodschappen als haar dochter achter kassa zit

Ze betaalde tot vijf keer toe minder dan een tientje voor karren vol boodschappen. Dus is er sprake van diefstal en is een opsporingsambtenaar van de gemeente Rotterdam daar terecht voor ontslagen. De boa heeft immers een voorbeeldfunctie, oordeelt de rechtbank.

De ambtenaar in kwestie ging eind 2017 tot vijf keer toe in de fout bij Albert Heijn aan de Hesseplaats in Ommoord.

Weliswaar laadde ze haar kar vol boodschappen uit op de band, maar haar dochter die achter de kassa zat, liet haar slechts bedragen tussen 1,35 euro en 7,35 euro afrekenen.

”Het had voor de hand gelegen dat ze niet meer bij de kassa van haar dochter had afgerekend.”
– Rechtbank Rotterdam

Lees ook  Politieactie tussen naakte strandgangers op Maasvlakte, verdachte trekt kleren uit om niet op te vallen

Hoe de diefstal precies werd ontdekt, is niet duidelijk, maar toen justitie een onderzoek instelde en haar werkgever daarover informeerde, besloot de gemeente Rotterdam de boa te ontslaan wegens ernstig plichtsverzuim.

Veronderstelling
De werkneemster stapte daarop naar de rechter. De vrouw zegt in de veronderstelling te zijn geweest dat zij wél voor de boodschappen had betaald.

Omdat ze bij haar dochter afrekende, lette ze niet goed op en had ze niet in de gaten dat ze zo weinig had gepind.

Maar de rechtbank gaat daar niet in mee. De vrouw heeft immers ook verklaard dat ze de eerste keer thuis ontdekte dat ze veel te weinig had afgerekend en dat ze daarna boos was geworden op haar dochter.

Lees ook  Vrouw (19) veertig minuten lang aangerand in trein van Amsterdam naar Alkmaar

,,Het had voor de hand gelegen dat zij daarna extra alert zou zijn geweest en niet meer bij de kassa van haar dochter had afgerekend”, aldus de rechter.

Integriteit
Dat de boa twintig jaar lang naar behoren functioneerde, eind 2017 gebukt ging onder zware stress en na haar ontslag in financieel zwaar weer kwam, ziet de rechter niet als verzachtende omstandigheden.

,,Aan ambtenaren met een opsporingsbevoegdheid mogen hoge eisen aan hun verantwoordelijkheid, betrouwbaarheid en integriteit worden gesteld”, aldus de rechter.

,,Dit betekent ook dat van hen mag worden verwacht dat zij zich aan de wet- en regelgeving houden.”

Werkstraf voor man die kop van duif trekt: ‘Ze schijten monumenten onder en maken lawaai’

’Man sterft na gebruiken van lijm in plaats van condoom’