in

Blunder na dodelijke crash, provincie vergeet sporen op te ruimen: ‘Het spijt ons zeer’

De provincie Gelderland biedt nederige excuses aan voor het niet op tijd opruimen van sporen van het dodelijke ongeval op de Van Heemstraweg bij Poederoijen.

Bij dat ongeval kwam op oudjaarsdag een 35-jarige inwoner van Vlijmen om het leven. ,,Dit is verschrikkelijk voor de nabestaanden”, zegt een woordvoerder van de provincie.

Bij het ongeval botste de motorrijder in volle vaart op een bestelbus die aan het keren was op de inrit naar de gebouwen van drinkwaterbedrijf Dunea, vlakbij de Wilhelminasluis. De motorrijder was op slag dood. De weg was na het ongeval geruime tijd afgesloten.

Vergeten
De Van Heemstraweg, de N322, is een provinciale weg. Dat wil zeggen dat Gelderland ook de wegbeheerder is.

Lees ook  Op deze begraafplaats werden ’s nachts geesten van overleden kinderen opgeroepen: ‘Onacceptabel’

,,We zijn vrijdag vergeten om de weg schoon op te leveren. Degene die daarvoor verantwoordelijk is, hebben we daarop aangesproken”, aldus de woordvoerster.

,,Normaal hadden we een apparaat moeten regelen waarmee we zoab-asfalt kunnen schoonmaken, dat is niet gebeurd.

De weg zou tot na het schoonmaken moeten worden afgesloten. Vanochtend (maandag, red.) hebben we alsnog de weg schoongemaakt.”

”We vinden het verschrik­ke­lijk wat er is gebeurd. Het spijt ons zeer”
– Woordvoerder, Provincie Gelderland

Rob Hackert, inwoner van Brakel en oud-wethouder van de gemeente Zaltbommel, reed een dag na het ongeval langs de plek waar het gebeurd was en zag tot zijn ontzetting nog heel veel nare sporen op het wegdek.

,,Daar was inmiddels ook al een monumentje geplaatst met het opschrift ‘amigo’ met een hartje erbij. Even later werd er nog een bijbeltje bij gelegd.

Lees ook  Politie waarschuwt jeugd voor verslavend paars ‘hoestdrankje’: 'Lean is gevaarlijk’

Toen realiseerde ik mij hoe uitermate confronterend die sporen moeten zijn geweest voor diegenen die het monumentje hadden geplaatst.”

Bij de provincie was volgens Hackert niemand bereikbaar op nieuwjaarsdag. ,,Toen heb ik zowel de calamiteitenlijn van de gemeente Zaltbommel als de politie gebeld.

Beide instanties hebben contact opgenomen met de provincie. De gemeente heeft snel twee medewerkers gestuurd en die hebben foto’s gemaakt.”

Hackert is de politie en de gemeente dankbaar, maar meent dat de provincie heeft gefaald. Dat geeft de provinciewoordvoerder toe. ,,We vinden het verschrikkelijk wat er is gebeurd. Het spijt ons zeer.”

Monique Westenberg doet al haar volgers schrikken: ‘Heftig wat er is gebeurd’

Esmee naar laatste rustplaats met paarden: ‘Haar droom was bereden politie’