in

Blinde kitten Auggie moedwillig buiten gedumpt: ‘Hier hebben we geen goed woord voor over’

“Wij hebben al veel gezien en meegemaakt in al onze jaren als asielmedewerkers. Maar wat er dit weekend is gebeurd, heeft ons toch weer gechoqueerd”, schrijft een medewerker van Dierenasiel Tiel op Facebook. Aanleiding voor het het bericht: de vondst van een klein, rood, blind katertje.

Het katertje is pas acht weken oud en heeft een afwijking aan het gezicht waardoor hij blind is. Hij kan zichzelf dus in een onbekende omgeving slecht redden, maar dat weerhield zijn vorige eigenaar er niet van om hem zomaar buiten te dumpen.

Lees ook  Gommers: bij code zwart moet het leger en politie ziekenhuizen gaan beschermen

De kater zat vol met vlooien en wormen en was volledig uitgehongerd. Gelukkig werd hij tijdig opgemerkt en mag hij nu aansterken bij een gastgezin. Vanwege zijn visuele afwijking kreeg hij de naam Auggie.

‘Vraag om hulp, maar dump een dier niet’
Voor de mensen die Auggie achterlieten, heeft het asiel geen goed woord over. “Mocht je een probleem hebben met je dier vraag om hulp en dump je dier niet!” Daar zijn volgers van de Facebookpagina van het asiel het roerend mee eens. “Hoop dat de eigenaars nog bekend worden. Flinke boete verdienen ze!”, reageert één van hen.

Lees ook  Uit het water gehaald lichaam in Scheveningen blijkt van 43-jarige vrouw uit Etten-Leur

Anderen vinden dat Auggie’s voormalige eigenaars wel wat ergers verdienen dan een boete. “Kapot trappen, als je dit kan kan om zo’n beestje te dumpen ben je echt heel ziek in je hoofd, dit soort figuren zijn het leven niet waard!”

Er is veel animo voor arme Auggie, maar omdat hij nog rustig op mag knappen bij zijn gastgezin, is hij nu nog niet plaatsbaar.

Geen moeder, maar ouder: zwangere non-binaire transpersoon stapt naar rechter

Naakte mannen gaan elkaar te lijf op straat: Doe eens even normaal!