in ,

Bizar: Politie Zaanstreek komt met Squid Game voor mensen met schulden

“Heb jij een openstaande schuld bij het CJIB? Doe dan mee aan Squid Game Zaanstad.” Daarmee probeert de politie Zaanstreek mensen te vinden die nog openstaande boetes hebben. Online wordt het bericht flink op de hak genomen.

“Op dit moment inventariseren wij of er voldoende kandidaten zijn”, schrijft het officiële kanaal van de Zaanse politie.

Ze zeggen geïnspireerd te zijn door de Netflixserie. “Als presentator zullen wij vermoedelijk Ewoud Genemans vragen, die heeft voor zover bekend affiniteit met de organisatie.”

Lees ook  Maak kennis met Kelly, één van de knapste verpleegsters ter wereld (foto’s)

Squid Game is een Netflixserie over een groep Koreanen met grote schulden, die op leven en dood kinderspelletjes moeten spelen om miljoenen te winnen. De show scoorde volgens Netflix het beste ooit in de eerste vier weken op het streamingplatform.

Grap
Facebookgebruikers kunnen de grap er wel van inzien, als het dat is. “Helaas heb ik die schuld niet anders kon ik mee doen”, zegt Walter.

Lees ook  Bizarre video: Sarah van Soelen rookt sigaret in kledingwinkel

Maar: “Als jullie nu eens lief zijn en zeggen waar jullie vandaag of morgen op snelheid gaan controleren, dan ga ik me uiterste best doen.”

Jeffrey zegt geen rijbewijs te hebben. “Maar speel wel mee als oude man”, refererend aan een van de favoriete karakters uit de serie.

Of de politie ook daadwerkelijk zo’n spelshow gaat organiseren, kon een woordvoerder nog niet zeggen.

Getreiterd stel overleden door ‘grapje’ van jongens die huis in de fik steken

Netflix organiseert Squid Game-speeldagen in Nederland