in

Bizar: ingeslikte satéprikker steekt uit lijf van hond

Bij de dierenartspraktijk Dier&Arts in het Zeeuwse Yerseke keken ze dinsdag vreemd op. Er was net een hond binnengebracht waarbij een satéprikker uit zijn buik naar buiten kwam. Dierenarts Mirjam Koster wist niet wat ze meemaakte.

“Twee weken geleden is de hond ziek geweest, maar daar gingen geen alarmbellen van af”, zegt de dierenarts tegen Hart van Nederland.

“Na een tijdje kreeg de hond een bobbel, wat voor de eigenaar van de hond een reden was om naar de dierenarts te gaan. Er stak ook iets uit.

Er werd gedacht aan een stukje bot, maar toen ik er een paar centimeter uit trok bleek dat het om een satéprikker te gaan.” Waarschijnlijk had de viervoeter die een paar weken geleden ingeslikt.

Lees ook  Gorilla met gebrek aan pigment doet mensen wereldwijd versteld staan

Gekozen om hond te redden
De dierenarts had twee opties: de hond laten inslapen of het dier proberen te redden. Er werd gekozen voor het laatste optie.

“De buik was erg rustig. Ik had rekening gehouden met veel infectie en een ontsteking. Dat was gelukkig niet het geval.

Het buikvlies heeft de satéprikker afgedekt. Het heeft de hond gered door een soort pleister rond de prikker te maken. De prikker is door het bewegen naar buiten gekomen.”

“Ik ken de verhalen dat het kon, maar als je het meemaakt besef je pas hoe uitzonderlijk het is.”
– Dierenarts Mirjam Koster

Uitzonderlijk
Het lichaam van de viervoeter heeft de prikker zelf uit het lijf weten te werken, zonder dat het dus grote schade heeft aangericht of dat er complicaties zijn ontstaan.

Lees ook  Verwaarloosde hond uit huis gehaald: 'Had dringend behandeling nodig'

“Dit is buitengewoon bijzonder”, zegt Koster. “Het gebeurt af en toe dat er een hond is die iets scherps eet. Honden worden dan erg ziek. Soms zijn baasjes er op tijd mee, soms gaat het mis.

Dat het zo naar buiten wordt gewerkt en geen schade heeft veroorzaakt heb ik in 18 jaar niet meegemaakt. Ik ken de verhalen dat het kon, maar als je het meemaakt besef je pas hoe uitzonderlijk het is.”

Inmiddels gaat het weer goed met de hond. Donderdag stond het beestje alweer te kwispelen om naar buiten te gaan.

ZIEN: Annemarie maakt eigenhandig gestolen tas van dief afhandig

Politie maakt zich zorgen over vermiste Tommie uit Gouda en geeft foto vrij