in ,

Betul S. aangehouden voor doodschieten Hamza Kot in Rotterdam

De 32-jarige die vrouw afgelopen dinsdag werd aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van Hamza Kot is zijn vriendin Betul S. Dat hebben familieleden van het slachtoffer aan deze site bevestigd. Eerder zetten zij al hun vraagtekens bij de verklaring van de vrouw omtrent wat er zich op 11 juli heeft afgespeeld.

Schietpartij Ruilstraat
De 36-jarige Hamza Kot werd op 11 juli vlak na het middaguur doodgeschoten in zijn woning aan de Ruilstraat in Rotterdam. De politie kreeg die zondagmiddag rond 12.45 uur een melding binnen over een schietpartij in de woning in Rotterdam-West. Hulpdiensten startten direct met reanimatie, maar de medische hulp mocht niet meer baten. Hamza Kot overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Betul S. heeft destijds al een verklaring afgelegd bij de politie, maar werd niet aangehouden. Afgelopen dinsdag heeft de politie haar alsnog gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Hamza Kot. De arrestatie volgde na buurtonderzoek, het bekijken van camerabeelden en gesprekken met getuigen.

Verklaring Betul S.
De familie van Hamza Kot zetten eerder al hun vraagtekens bij de verklaring die Betul S. hun gaf over wat er zich die middag heeft afgespeeld. Zo probeerde de moeder van het slachtoffer contact met hem te zoeken rond de tijd van de moord. Uiteindelijk heeft ze Betul S. gebeld, maar zij nam in eerste instantie ook niet op. Nadat de moeder meermaals belde nam Betul S. pas de telefoon op. De vrouw huilde en zij tegen de moeder van Hamza Kot dat zij haar zou terug bellen. De moeder merkte dat er iets niet klopte en raakte in paniek. Haar vermoedens werden bevestigd toen ze kort daarop via buurtbewoners hoorde dat er in de woning van haar zoon geschoten zou zijn. Hamza Kot woonde slechts op 5 minuten afstand van zijn moeder.

Lees ook  Kringloopwinkel Ruurlo toch open, krijgt boete van 5000 euro

Betul S. zou haar eerst haar eigen familie hebben ingelicht over wat er zich in de woning zou hebben afgespeeld, in plaats van de familie van Hamza Kot in te lichten over de dood van de man. De familie van Betul S. zou vervolgens al snel ter plaatse zijn geweest. Bij deze gang van zaken zetten de familie van Hamza Kot vraagtekens. Vooral omdat ze diens moeder zelfs nog aan de telefoon heeft gehad. Ze begrijpen niet dat Betul S. niet direct de moeder van Hamza Kot heeft ingelicht dat haar zoon zwaargewond was, maar wel haar eigen familie heeft kunnen bellen.

Vuurwapen verdwenen
Na de dood van haar partner vertelde Betul S. dat ze samen in de woning aanwezig waren toen de bel ging. Hierop zou Hamza Kot hebben gezegd dat hij de deur wel open zou doen. Het gezin woont in een bovenwoning op de Ruilstraat. Hij zou beneden zijn neergeschoten bij het open doen van de deur. Vervolgens is hij nog de trap op gekomen en in de armen van zijn vriendin gevallen. Hij zou haar nog gezegd hebben dat hij van haar hield en dat ze goed op de kinderen moest letten. Daarna begon hij bloed te spugen. De twee kinderen van het stel waren op het moment van de schietpartij niet in de woning aanwezig.

Lees ook  Genieten! Dochter van bondscoach Frank de Boer deelt heerlijke strandfoto’s:

Ook bij deze verklaring had de familie hun twijfels. Hij zou volgens hen enkel de deur open doen voor bekenden. “Hamza is niet dom dat hij de deur voor vreemden open doet, daarnaast draagt hij 24 uur per dag een pistool bij zich.” Dat pistool was na de dood van Hamza Kot spoorloos verdwenen.

Wat de exacte rol is geweest van Betul S. bij de dood van Hamza Kot wordt nog onderzocht. De politie zegt meerdere aanhoudingen dan ook niet uit te sluiten. Volgens een bron zou de politie ook schoenen en kledingstukken van familieleden van Betul S. in beslag hebben genomen voor onderzoek.

Bikini-babe Jennifer Lopez toont nogmaals dat 52 het nieuwe 32 (foto’s)

Broertjes (6 en 8 jaar) nemen stuur over nadat vader wordt doodgescho­ten op snelweg VS