in

Benzineprijs in Duitsland gaat flink dalen

Het is je misschien al opgevallen aan de pomp: de prijs van een liter benzine is weer flink aan het oplopen.

De gemiddelde prijs gaat richting de 2,20 euro. Hoe kan dat? En scoren we binnenkort in Duitsland weer een volle tank voor minder geld?

2,34 euro. Dat was volgens het CBS de hoogte prijs die we voor een liter benzine moesten betalen. Het gaat dan om de gemiddelde prijs voor een liter Euro 95 in ons land, gemeten vóór het kabinet de accijnzen op brandstof verlaagden.

Lees ook  Vrouw (19) veertig minuten lang aangerand in trein van Amsterdam naar Alkmaar

Sinds 1 april betalen we 17,3 cent minder voor een liter benzine. De gemiddelde prijs zakte daardoor halverwege april naar 2,07 euro. Maar een maand later is dat alweer een dubbeltje meer: 2,18 euro.

De prijzen aan de pomp verschillen wel flink. Zo betaal je bij de bekende goedkopere tankstations, zoals in De Heurne en bij Fieten Olie in Doetinchem, rond de 2,10 per liter. Langs de snelweg betaal je soms meer dan 2,40 euro.

Op dit moment loont het niet of nauwelijks om voor benzine de grens over te gaan. Bij de goedkopere tankstations in Duitsland betaal je rond de 2 euro voor een liter E10. Maar die prijzen gaan flink zakken, want ook in Duitsland komt er een tankkorting aan.

Lees ook  Vrouw (73) zwaargewond bij overval in Tilburg

De energiebelasting op benzine wordt vanaf 1 juni met 30 cent verlaagd en daarmee bespaar je nog eens 5 cent aan btw, meldt ADAC, de Duitse tegenhanger van de ANWB.

Een snelle rekensom leert dat een liter E10 dan zo’n 1,65 euro zou kosten. De korting geldt in eerste instantie voor drie maanden, tot eind augustus.

17-jarige meisje gestoken, omstanders maken het verschil

Voetganger die door rood liep krijgt helft schade vergoed na aanrijding met tram