in

Belgisch koppel vaart met boot over duiker in Sicilië en laat hem zwaargewond achter

De Italiaanse politie heeft twee Belgen opgespoord die in Cefalù (Sicilië) met hun motorboot over een duiker zijn gevaren. Volgens lokale media raakte de duiker door de motorschroeven zwaargewond. Het Belgische koppel zou verder gevaren zijn zonder hulp te bieden.

Het ongeval gebeurde afgelopen zaterdag omstreeks 13 uur voor de zeepier in de haven van Cefalù, een stad gebouwd rondom een rots van 270 meter hoog. Een boot voer er aan hoge snelheid over een man die naar vissen aan het duiken was.

Het slachtoffer, G.G., een man van 50 à 60 jaar, raakte zwaargewond aan de benen. Een getuige verwittigde de hulpdiensten. Patrouilleboten van het leger en de kustwacht kwamen ter hulp en brachten het slachtoffer naar het ziekenhuis.

Lees ook  Hoogzwangere vrouw (20) neergestoken door vriend in België, baby sterft

De man is intussen buiten levensgevaar en gaf vanuit zijn ziekenhuisbed een interview aan Rai. Daarin vertelt hij dat hij dood had kunnen zijn. Hij klaagt ook de onwetendheid bij toeristen aan over de regels die gelden in het water.

De Italiaanse politie startte een opsporingsonderzoek en slaagde erin een Belgisch koppel te identificeren. Het gaat om een 40-jarige vrouw die de boot bestuurde, en de 51-jarige eigenaar van de boot. Ze worden ervan beschuldigd iemand verwond te hebben zonder hulp te bieden. Of ze zelf iets gemerkt hebben van het ongeval, is voorlopig niet duidelijk.

Lees ook  Kind met apenpokken op intensive care

Het is niet het eerste bootongeval met Belgen deze zomer in Italië. Eind juni veroorzaakte een boot met Belgische toeristen een dodelijk bootongeval op het Comomeer in het noorden van het land. Onze 21-jarige landgenote Clea W. uit Kruisem zit daardoor nog steeds vast in Italië.

“Zou papa alsjeblieft willen stoppen met slaan?” Vader (35) speelt gruwelijk ‘spelletje’ met jonge kinderen

Kleinzoon (12) wil vaccin om doodzieke oma te bezoeken, wint van vader in rechtbank