in

Baby van 6 maanden ernstig gewond in woning Hengelo, vader aangehouden

De politie doet onderzoek naar een incident in een woning in Hengelo, waarbij een circa zes maanden oude baby gewond is geraakt. De vader van het kind is aangehouden.

Het gebeurde gisteravond. Volgens buurtbewoners zou de man met zijn kind van de trap zijn gevallen. De moeder van de baby zou op dat moment niet thuis zijn geweest.

Aangehouden
De politie heeft de man aangehouden en in verzekering gesteld. „Het is op dit moment nog niet uitgesloten dat het om een misdrijf gaat, maar we houden er eveneens rekening mee dat het een ongeluk is geweest”, zegt politiewoordvoerster Chantal Westerhoff. Wat er precies is gebeurd is, kortgezegd, nog niet duidelijk.

Lees ook  Dochter (7) kreeg geen eten, werd geschopt en mocht niet plassen: volgens haar ouders heeft ze een rijke fantasie

Dat de man is aangehouden, is een standaardprocedure bij dergelijke incidenten. De politie doet dit in afwachting van het verdere onderzoek.

Traumahelikopter
Vanwege de ernst van de verwondingen van de baby werd een traumahelikopter opgeroepen. Forensisch specialisten van de politie deden later op de avond onderzoek in de straat.

Lees ook  Opa (70) krijgt 60 maanden cel voor ver krachting kleindochtertje: “Ik dacht dat ze ook wilde”

Volgens RTV Oost was het de vader zelf die aan het begin van de maandagavond alarm sloeg. De nieuwszender meldt bovendien dat de man deze dinsdag wordt gehoord door de politie.

Moeder van mishandelde Frédérique (14) niet blij met media-aandacht vader

Kinderen (1 en 2) uit warme auto gered, ouders zeiden vanaf strand ‘op te letten met camera’