in

Ambulancemedewerkers krijgen volle laag bij redding te vroeg geboren baby

Agressie tegen hulpverleners is nog altijd aan de orde van de dag in Nederland. Ambulancemedewerkers van Rotterdam-Rijnmond ondervonden dit afgelopen week aan den lijve toen zij met spoed een couveuse ophaalden voor een doodziek baby’tje.

Om een baby’tje te redden, wordt de ambulancemedewerkers van Rotterdam-Rijnmond gevraagd met spoed een couveuse op te halen.

“Met zwaailicht en sirene rijden we richting onze post”, schrijven de ambulancebroeders op Facebook. “Net voor de post passeren we en automobilist.”

‘Misbruik maken van je functie’
Wachtend op de trage roldeur bij de post zetten de medewerkers de sirene en het zwaailicht alvast uit. In hun zijspiegel zien ze de automobilist die ze vlak daarvoor gepasseerd zijn stoppen.

Lees ook  Familie Sarah van Soelen heeft heel slecht nieuws over haar: “Er is iets aan de hand”

“Met een driftige pas komt hij naar de bestuurderskant en klopt op het raam”, vertellen de broeders.

Bij het opendoen van het raam, krijgen ze de volle laag: “Asociaal dat we met spoed naar een post rijden, zeker om ons eten in de magnetron te zetten.

En dat er echt geen patiënt achterin ligt, dus de noodzaak om zo te rijden is misbruik maken van je functie.”

Met stomheid geslagen besluiten de ambulancemedewerkers de man te negeren. “Onze tijd is kostbaar.”

‘Elke seconde telt’
Op Facebook leggen de ambulancemedewerkers de situatie uit. “We moeten met spoed verder, want verderop in het ziekenhuis wordt gevochten voor het leven van een baby’tje.

Lees ook  OM: Esmee (14) in huis van verdachte Olivier van de G. (32) gewurgd

Daar hebben we deze couveuse voor nodig. De dokter stapt straks bij ons in en we moeten met dit prille leven in de couveuse met spoed naar het Sophia Kinderziekenhuis.

Deze tijd hebben we hard nodig, elke seconde telt.” “Het ziet er inderdaad bijzonder uit”, gaan ze verder.

“Maar u mag er van uitgaan dat er professionals op de ambulance zitten die hun vak met passie uitvoeren en niet met spoed een prakkie gaan opwarmen.”

Wolf doodgereden op provinciale weg bij Elspeet

Vermist twaalfjarig meisje uit Heerlen na twee dagen gevonden