in

Alleen achtergelaten oudere Duitse herder brengt laatste bezoek aan zee voordat hij sterft

Heart, zoals deze Duitse herder werd genoemd, werd zonder eten of drinken alleen achtergelaten nadat zijn voormalige eigenaren verhuisden. Zijn redders zorgden ervoor dat hij tijdens zijn laatste momenten door liefde werd omringd.

In januari 2020 troffen vrijwilligers van de dierenrechtenorganisatie Qua La Zaampa de arme hond aan. Hij was zielsalleen achtergelaten in een oud huis in het Italiaanse Bitonto, legde de organisatie uit in een post op Facebook.

Het bleek dat de viervoeter degeneratieve myelopathie (DM) had. Dit is een progressieve neurologische aandoening van het ruggenmerg. Hierdoor kon hij zijn achterpoten niet meer bewegen en had hij een rolstoel nodig om zich te verplaatsen.

DM kent geen behandeling en wordt progressief erger. Het werd duidelijk dat Heart niet lang meer had. Gianna Serena Manfredi zorgde ervoor dat hij zijn laatste dagen nog eens extra werd verwend.

Lees ook  “Heb jij nog de moed te roken?”: Chinese arts deelt schokkende beelden van longen kettingroker

Gianna nam Heart mee naar het dichtstbijzijnde strand, waar hij kon genieten van de zon en zeebries. Het was het minste wat ze voor hem konden doen, nadat zijn voormalige eigenaren hem in een oud huis achterlieten, zonder voedsel of water, om te sterven.

“En we gingen naar de zee, het was prachtig, de wind streelde mijn oren, de golven sloegen tegen de rotsen, het geluid van de zee in de stille winter. Het was heel ontspannen, ik viel bijna in slaap en vergat alle pijn van het in de steek zijn gelaten door degenen die zo weinig van me hielden”, schreef de organisatie op Facebook, alsof Heart zelf aan het woord was.

Lees ook  Tweede kind waarschijnlijk grotere kans om crimineel te worden

“De pijn van wonden die voelbaar werden, de pijn om niet te kunnen rennen met de puppy die een steen achterna zit. Ik kon het water niet aanraken, maar dacht eraan, de mensen brachten wat om mijn gezicht nat te maken, het was fris en rook naar vrijheid.”

Het is afschuwelijk hoe sommige mensen dieren kunnen behandelen. Gelukkig zijn er ook mensen die alles doen om zo goed mogelijk voor dieren te zorgen. Mensen zoals de vrijwilligers van Qua La Zaampa, die van Heart hielden en hem met een glimlach afscheid lieten nemen van deze wereld.

Het leed is voorbij. Rust zacht, lieve Heart. Een goede reis naar de regenboogbrug.

Waarom is wonen in volkswijk ongezond? ‘Zak XL-friet is goedkoper dan groente’

Nederland gaat eind dit jaar van het Russisch gas af