in

Ajax-talent Noah Gesser 16 en zijn broer omgekomen bij verkeersongeluk: ‘We zijn diep geraakt’

De 16-jarige Ajax-speler Noah Gesser is omgekomen bij een verkeersongeluk vrijdagavond in IJsselstein (Utrecht). Dat bevestigt een woordvoerder van de club, die spreekt van ‘vreselijk nieuws’. Ook zijn 18-jarige broer Isay heeft het ongeluk niet overleefd. Het drama leidt tot een stortvloed aan reacties; zelfs topclub Real Madrid reageert. ,,We willen ons medeleven betuigen aan familie, geliefden, teamgenoten en Ajax.”

Gesser speelde sinds de zomer van 2018 voor Ajax. De jonge spits kwam toen over van de amateurclub Alphense Boys, na eerder te hebben gevoetbald bij Almere City, VVIJ en IJFC. Komend seizoen zou Gesser beginnen bij Ajax Onder 17. Volgens fansites werd hij gezien als een groot talent, en stond hij te boek als een snelle en veelscorende spits.

Lees ook  Russische powerlifter breekt beide knieën bij extreme oefening

Het verkeersongeval gebeurde vrijdagavond op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein. Een personenauto, waarin Gesser zat, raakte waarschijnlijk op de verkeerde weghelft en botste frontaal op een taxibusje. De andere inzittende van de auto, de broer van Gesser, kwam ook om het leven. De bestuurder van het taxibusje is naar het ziekenhuis gebracht, maar hij was fysiek in orde, meldde de politie eerder.

Lees ook  Verstappen per helikopter met spoed afgevoerd naar ziekenhuis

Minuut stilte

Bij de oefenduels van Ajax 1 en Jong Ajax wordt zaterdagmiddag stil gestaan bij het “vreselijke nieuws”, meldt Ajax. Er wordt een minuut stilte gehouden voor de wedstrijden van start gaan en de spelers van Ajax dragen rouwbanden. Daarnaast zullen op sportcomplex de Toekomst de vlaggen halfstok worden gehangen.

‘Ajax is diep geraakt door deze tragische gebeurtenis. De club wenst de naasten alle sterkte bij het verwerken van dit onmetelijke verlies’, schrijft de club op de website.

Kinderen (1 en 2) uit warme auto gered, ouders zeiden vanaf strand ‘op te letten met camera’

Nederlandse motoragent levensgevaarlijk gewond na aanrijding door Porsche voor ingang van zomerbar