in

Agent (41) verongelukt tijdens opleiding voor de ogen van zijn collega’s

Bij een ongeval op het op- en afrittencomplex van de E40 in Brugge is maandagmiddag een motorrijder van de lokale politie van Oostende om het leven gekomen.

“Hij was een zeer gewaardeerd collega”, klinkt het bij de politiezone. Het slachtoffer was 41 jaar oud en verongelukte tijdens een opleiding, voor de ogen van enkele collega’s.

Nick Campe (41) uit Leffinge (Middelkerke) was hoofdtrainer van de motorrijders bij de lokale politiezone Oostende.

Hij was maandagmiddag omstreeks 12 uur met enkele collega’s bezig aan een training toen het ter hoogte van het op- en afrittencomplex van de E40/E403 vlakbij Brugge fout ging.

De groep reed de oprit richting Oostende op toen Nick met zijn motorfiets in de bocht aan het slippen ging. Hij kwam ten val en belandde tegen de vangrails.

Zijn collega’s zagen het gebeuren en probeerden de inspecteur nog te reanimeren. Ook de hulpdiensten en de MUG-helikopter kwamen ter plaatse, maar ondanks een lange reanimatie stierf de veertiger ter plaatse aan zijn verwondingen.

Lees ook  15-jarige jongen scheurt met 200 kilometer per uur over de snelweg

De brandweer kwam naar de plaats van het ongeval om een tent over het lichaam van het slachtoffer te plaatsen.

Geen overdreven snelheid
Het slachtoffer trad in september 2002 toe tot de politieschool en werkte sinds 1 mei 2004 bij de lokale politie van Oostende.

Zijn overlijden kwam daar dan ook hard aan. “Nick Campe was een zeer gewaardeerd collega binnen de Lokale Politie Oostende en een uitstekend motorrijder en -hoofdtrainer”, zeggen korpschef Philip Caestecker en directeur operaties Hannelore Hochepied.

“Zijn verlies slaat een diepe wonde binnen ons korps. We wensen alle familie, vrienden en collega’s veel sterkte in deze moeilijke tijd. Samen zullen we dit verdriet verwerken.”

De precieze omstandigheden van het ongeval worden verder onderzocht, al wijzen de eerste vaststellingen op een fatale val. “Van overdreven snelheid was geen sprake.

Lees ook  Top 5 s*ksfantasieën van vrouwen

En we kunnen ook niet zeggen dat er op het eerste gezicht derden bij betrokken waren”, klinkt het bij de federale wegpolitie, die de vaststellingen deed.

“Het ziet ernaar uit dat de bestuurder is gevallen op de openbare weg en zo tegen de vangrail is terechtgekomen.”

“Het is gebruikelijk dat onze motards buiten de eigen politiezone gaan trainen om hun motortechnieken te onderhouden”, klinkt het nog bij korpschef Caestecker en directeur Operaties Hochepied.

“We wachten in alle rust het onderzoek af naar de exacte oorzaak van het ongeluk. Alleen zo kunnen de familie en ons korps dit verdriet sereen verwerken. In deze moeilijke tijd is het belangrijk om tijd te maken voor elkaar en te blijven praten.”

Nick Campe laat een vrouw en twee kinderen na. Als teken van respect besliste de Oostendse politie om de vlaggen halfstok te hangen.

Drachtige pony dood na afgestoken vuurwerk: ‘Vreselijk’

Zien: Naast privéfoto’s van Max Verstappen ook van zijn vriendin Kelly Piquet gelekt!