in

24 maanden cel voor seks met 13-jarig meisje in centrum Almelo

Een 31-jarige man uit Goeree-Overflakkee is veroordeeld tot 24 maanden cel omdat hij s*ks had met een 13-jarig meisje uit Almelo.

De man sprak vorig jaar met het kwetsbare meisje af in het centrum van die stad, bij zijn auto in de parkeergarage moest zij s*ksuele handelingen bij hem verrichten. Na afloop gaf hij haar 100 euro.

De rechters oordelen dat de man haar volstrekt respectloos heeft behandeld. Zij rekenen het de Zuid-Hollander zwaar aan dat hij misbruik maakte van haar verliefdheid.

„Het slachtoffer zal de rest van haar leven door moeten met de wetenschap dat het handelen van verdachte in de parkeergarage tegen betaling van geld haar eerste seksuele ervaring was,” schrijft de rechtbank in het vonnis.

Lees ook  Klein meisje in nek gestoken door man bij schoolplein in Delft, politie zoekt naar gevluchte dader

Jong en kwetsbaar
Onder een valse naam en met een jongere leeftijd benaderde de man het meisje via Snapchat. Volgens de rechtbank is zij een heel jong en kwetsbaar slachtoffer met een moeilijke thuissituatie.

Haar moeder gebruikt drugs en met het meisje zelf ging het ook niet goed. De Zuid-Hollander wist hier van door de chats die hij met haar had.

Lees ook  De gevaarlijkste seriever krachters van Nederland

Geen openheid
Omdat het meisje ‘gedetailleerd en authentiek’ verklaarde over wat er was gebeurd, kon de rechtbank dat gebruiken als steunbewijs.

Want de 31-jarige verdachte gaf geen volledige openheid van zaken. Hij probeerde de rechters te laten geloven dat er weinig was gebeurd en dat het meisje zou liegen.

Contactverbod
De rechtbank legt hem een gevangenisstraf op van 24 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar.

De man moet zich laten behandelen en mag geen contact meer met het meisje opnemen. Hij moet haar ruim 1600 euro schadevergoeding betalen.

Corina werd miljonair in amper 48 uur en met nieuw ‘ongelukje’ toont ze hoe ze dat doet

Nederlandse jongen (14) vermist na duiktocht Maleisië, zoektocht morgen verder