in

2-jarig jochie krijgt wildplasboete van 140 euro

Het ‘wildplasdebat’ lijkt opnieuw opgelaaid. Na de zaak van Geerte heeft een agent opnieuw ophef veroorzaakt, door een jongetje van 2 jaar oud een boete van 140 euro te geven voor wildplassen.

Opa Hennie van der Elst geeft aan stomverbaasd te zijn: „Ik kan het nog steeds niet geloven. We gingen zelfs beschut staan, naast een gevel”, vertelt de opa aan Omroep Brabant. “Opeens komt er een agent op me afrennen. Ik dacht dat hij naar de bakker moest waar we voor stonden, maar hij stormde op ons af om de prent uit te schrijven.”

„Opa, ik moet plassen!”
Jonge kinderen staan erom bekend vaak te moeten plassen en het niet lang in te kunnen houden. Zo ook de kleinzoon van Van der Elst, die pas net zindelijk is: „Soms wel vier keer in een uur. Tja, hij kan het niet ophouden. Wat moeten we dan doen? Hem in zijn broek laten pissen? Wat ik helemaal raar vond is dat de agent zei dat er niets aan de hand was geweest als Mattias tegen een boom geplast had. Dat is toch bizar?”

Lees ook  Ajax treft schikking met familie Nouri van minimaal 7,8 miljoen euro

Van der Elst is niet de enige die zich verbaast over de gang van zaken. Ook de burgemeester van Uden, waar het incident plaatsvond, zegt dat het ‘vreemd’ is dat hier een bekeuring voor is uitgeschreven. Hij heeft de politie gebeld en gevraagd of zij de zaak uit willen zoeken.

Lees ook  Man loopt vreselijke brandwonden op als hij door vlammen rent om twee baby’s te redden

De politie heeft inmiddels gereageerd. De boete van de jongen is geseponeerd. De politie heeft in een verklaring aangegeven dat de bekeuring die de man kreeg onterecht is. Bovendien gaat zij ook het handelen van de bekeurende agent onderzoeken. „Een andere benadering van de situatie had in dit geval mogelijk meer voor de hand gelegen”, aldus Eric Heuvelmans, chef van het politieteam Maas en Leygraaf

Eerder kwam bij een soortgelijke zaak de HEMA in opspraak. Een moeder klaagde zo’n twee weken geleden via Facebook dat haar dochter niet voor 35 cent mocht plassen bij de HEMA. Ze had te weinig kleingeld op zak om het 50 cent kostende toiletbezoek te kunnen betalen.

Twee konijnen gedumpt in boodschappentas bij kinderboerderij in Zwolle: ‘Waren doorweekt van de regen’

Vader schiet 8 maanden oude baby in gezicht