in

16-jarige neergestoken tijdens vechtpartij

De politie kreeg zaterdagmiddag rond 18:00 uur een melding dat er een jongen in de omgeving in het centrum gestoken zou.

Agenten troffen in de omgeving een gewonde 16-jarige jongen aan, hij had gevochten met drie anderen in een steeg in de Kissemstraat.

Een van de daders trok daarbij een steekwapen. Het slachtoffer is aan een hoofdwond bij de afdeling spoedeisende hulp (SEH) geholpen.

Agenten keken in de omgeving uit naar de daders, maar troffen daarbij niemand meer aan. De politie startte direct een opsporingsonderzoek.

Aan het geweldsincident ging hoogstwaarschijnlijk een ruzie vooraf. De 16-jarige jongen vertelde dat hij op het Spui bij een tramhalte stond en daar drie jongens tegenkwam.

Lees ook  Valerie* (24) werd ver kracht in zwembad naast haar vriend

Er ontstond een woordenwisseling tussen hen en deze ruzie mondde uit in een vechtpartij in een steeg aan de Kissemstraat.

Een van de daders pakte daarbij een mes en stak hiermee richting het slachtoffer. Het slachtoffer kon gelukkig aan de daders ontsnappen en rende weg naar het Achterom, in de richting van de Hofweg.

De drie daders vluchtten daarna de steeg uit naar de Passage en renden daarna vermoedelijk richting de Grote Kerk. Het slachtoffer deed aangifte.

Signalementen
De verdachten zijn drie jongens van 16 à 18 jaar oud. Een van hen had een lichte huidskleur, was 1.90 M. lang en had een dun postuur.

Lees ook  Verstandelijk beperkte Eindhovenaar maandenlang gemarteld en uitgebuit door zijn 'vrienden’

Hij droeg een donkergekleurd trainingspak en had een capuchon op. De andere twee verdachten hadden een donkere huidskleur, een normaal postuur en waren ca. 1.70 M. lang. Beide droegen een zwart trainingspak.

Iets gezien of gehoord?
Zag u zaterdagmiddag rond 17:15 – 18:00 uur een ruzie of vechtpartij in de omgeving van het Spui en de Kissemstraat? Dan bent u een belangrijke getuige voor ons.

Neem s.v.p. contact op met de Districtsrecherche Den Haag-centrum via 0900-8844. Liever anoniem melden? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Kabinet: Er komen nog meer Afganen naar Nederland

Overvaller laat 73-jarige vrouw bewusteloos achter, tekening van dader